برنج : یك كیلو
مرغ : یك عدد
زعفران سائیده : یك قاشق چایخوری
پیاز : یك عدد متوسط
آبلیمو : یك دوم استكان
روغن : 150 گرم
خلال بادام در صورت تمایل : یك دوم فنجان برای تزئین
نمك : به مقدار لازم
برنج را قبلاً شسته و با نمك بگذارید خیس بخورد.
مرغ را به چند قطعه تقسیم كرده و با آبلیمو و یك لیوان آب و یك دوم زعفران « آب كرده » و كمی نمك و پیاز خرد شده بپزید.
به اندازه یك فنجان آب مرغ در قابلمه نگه دارید.
هویج را شسته، پوست آنها را گرفته و به صورت خلال های باریك 2 سانتی متری خرد كنید
« نكته قابل ذكر این است كه هیچوقت هویج را نتراشید، چون سطح هویج سیاه میشود و نیز همیشه هویج را طوری خلال كنید كه در موقع سرخ كردن خرد و تكه تكه نشود».
روغن را در ماهیتابه ریخته و هویج های خلال شده را طوری سرخ كنید كه رنگ انها تغییر نكند.
سپس برنج را پخته و آبكش كنید.
در قابلمه كمی روغن بریزید و برنج و هویج های سرخ شده را در قابلمه ریخته و بقیه زعفران آب كرده را روی برنج بدهید و بگذارید برنج با شعله ملایم دم بكشد.
در صورتی كه می خواهید از خلال بادام استفاده كنید خلال ها را شسته، انها را یك طرف برنج بریزید تا خلال ها نرم شوند.
پس از دم كشیدن برنج آن را در دیس كشیده و روی برنج را با گوشت های تكه تكه شده مرغ و خلال بادام تزئین كنید.
آب مرغ را هم روی برنج بریزید.
روش دیگر این است كه میتوانید برنج را جداگانه دم كنید و پس از دم كشیدن آن، با هویج های سرخ شده روی برنج را تزئین كنید.
هویج یكی از سبزیجاتی است كه دارای مواد آنتی اكسیدانی است.
آنتی اكسیدان ها در پیشگیری از بیماری ها از جمله انواع سرطان مؤثرند.
هویج پخته شده ، آنتی اكسیدان های بیشتری از هویج خام دارد. با پختن هویج به همراه مقدار كمی روغن میزان آنتی اكسیدان های موجود در آن بنامهای بتاكاروتن و اسید فنولیك افزایش مییابد .
در حین فرآیند پخت دیواره سلول های گیاهی بافت هویج شكسته شده در نتیجه جذب آنتی اكسید موجود و سایر مواد شیمیایی مفید آن افزایش مییابد.
در طبیعت موادی به نام پیش سازهای ویتامین A وجود دارد كه بتا كاروتن از آن جمله است .
بتا كاروتن تركیبی است كه در بدن شكسته شده و به ویتامین A تبدیل میشود .
این تركیب نارنجی رنگ به وفور در هویج موجود است به همین دلیل است كه خوردن هویج را برای بهبود دید چشم توصیه می كنند .
پایگاه فرهنگی هنری تکناز