پانادول از دسته داروهای ضد درد محسوب می شود که مهمترین ویژگی آن درمان سردرد و میگرن است. البته موارد مصرف دارو گاه برای سایر دردها نیز مناسب است. قصد داریم در ابتدا معرفی از عملکرد پانادول داشته باشیم و سپس موارد استفاده، فواید، نحوه مصرف، عوارض، تداخل دارویی و نکات مهم را نیز بیان کنیم.
پانادول از دسته قرص های مسکن و تب بر خفیف محسوب می شود. پانادول محصولی مناسب برای درمان سردرد و نوعی تب بر خفیف هم محسوب می شود. این محصول برای درمان شرایط دردناک در بدن مثل سردرد و میگرن شدید، دندان درد، درد پشت و روماتیسم مورد استفاده می گیرد. پانادول با عنوان لاتین Panadol tablet شناخته شده و نام تجاری آن Tylenol، Calpol، و Panamax است. رده دارویی آن از دسته داروهای مسکن است اما به عنوان داروی ضد درد و تب نیز شناخته می شود. دارو به صورت قرص تولید شده است.
یکی از مهمترین فواید پانادول در درمان میگرن otc است. این دارو بدون نسخه تجویز می شود. مطالعات بالینی در خصوص این دارو نشان می دهد که بیمارانی که درگیر میگرن متوسط تا شدید هستند، می توانند با یک دوره مصرف این دارو بهبود یابند. میگرن و سردردهای شدید در افراد متفاوت است اما نشانه اصلی آن درد سر از یک سمت با حالت ضربان دار است. گاه نیز شخص سردرد شدید را با حالت تهوع، استفراغ، حساسیت به نور تجربه می کند. فرمولاسیون قرص Panadol برای میگرن شامل استیل سالیسیک، کافئین و پاراستامول است و به عنوان یک فعال درمانی محسوب می شود.
وظیفه اصلی Panadol جلوگیری از تولید پروستاگلاندین است. پروستاگلاندین سبب ایجاد درد و تب و همینطور اثرات مربوطه در بدن می شود. در واقع عملکرد آنزیمی cox توسط این قرص جلوگیری می شود. Panadol می تواند cox را مسدود کند، به این ترتیب تولید پروستاگلاندین نیز کاهش می یابد. در نهایت شاهد کاهش درد و تب هستیم.
یکی از فواید و مزایای مهم قرص پانادول این است که در تسکین درد و کاهش تب توانسته بهتر از آسپرین و ایبوپروفن عمل کند اما نکته اینجاست که این قرص خاصیت ضد التهابی ندارد.
مهمترین سوالی که در خصوص قرص پانادول پرسیده می شود، موارد استفاده است:
دقت شود در صورت الرژی و حساسیت مفرط به پاراستامول نباید از Panadol استفاده کرد. Panadol سبب متابولیزه شدن کبد می شود و کسانی که مبتلا به بیماری های کبدی هستند می بایست برای مصرف این دارو احتیاط نمایند.
نحوه مصرف
در مورد نحوه مصرف پانادول می بایست سن بیمار، نوع و شدت بیماری، نحوه واکنش بیمار به مقدار مصرفی دارو و سایر شرایط پزشکی ارزیابی شود. طبق بررسی های صورت گرفته دوز مناسب برای بزرگسالان 500 تا 1000 میلی گرم هر 6 ساعت است. بسته به نوع قرص می توان یک تا دو عدد را مجاز دانست. یک بزرگسال در نهایت در 24 ساعت می تواند حداکثر 8 قرص یعنی 4000 میلی گرم را مصرف نماید. استفاده بیشتر از این مقدار به هیچ عنوان توصیه نمی شود. قرص می بایست با یک لیوان پر آب مصرف شود. کسانی که مشکل معده دارند می توانند قرص را همراه غذا استفاده کنند اما تاکیدی به استفاده از قرص با معده خالی یا پر وجود ندارد. قرص نباید جویده شود چون ممکن است دارو سریعاً آزاد شده و عوارض جانبی آن بیشتر شود.
در صورت فراموش کردن یک نوبت از قرص پانادول به محض یادآوری اقدام به مصرف آن نمایید اما اگر به نوبت بعدی نزدیک هستید، دوز فراموش شده را نادیده بگیرید و برنامه روتین و منظم مصرف را ادامه دهید( نیازی به خوردن دو قرص با هم برای جبران دوز فراموش شده نیست.)
کسانی که مصرف الکل دارند به طوری که الکل سبب ایجاد بیماری هپاتیت و یا مشکل کبدی در شخص شده است اجازه استفاده از Panadol در حین مصرف الکل را ندارند چون سبب افزایش آسیب کبدی در شخص می شود.
اگر پانادول طبق دستور مصرفی پزشک و همینطور دستورالعمل راهنمای آن استفاده شود معمولاً عوارض خاصی ندارد اما این دارو نیز در برخی افراد ممکن است سبب ایجاد یک سری عوارض جانبی شود. رایج ترین عارضه اولیه استفاده از Panadol، تهوع و استفراغ است. شخص ممکن است اشتهای خود را از دست بدهد. همینطور احساس خواب آلودگی نیز در اوایل مصرف یک امر عادی است و کسانی که رانندگی می کنند بهتر است به این موضوع دقت لازم را داشته باشند.
از عوارض ثانیه پانادول می توان به دل درد و یا احساس گرفتگی در عضلات شکم اشاره کرد که به ندرت رخ می دهد. کسانی که مشکل معده دارند نباید این قرص را با معده خالی مصرف کنند. گاهی نیز استفاده بیش از حد دوز مصرفی این دارو سبب ایجاد سرگیجه در شخص می شود. در موارد بسیار نادر نیز ممکن است عوارض جدی تر مثل آسیب کبدی و یا واکنش آلرژیک شدید رخ دهد. در صورتی که شخص پس از استفاده از این قرص شاهد زرد شدن رنگ پوست و یا چشم ها، ادرار تیره رنگ و درد شکم شد یعنی مشکل کبدی وجود دارد و نباید استفاده از دارو ادامه یابد. برخی از افراد نیز دچار تورم، خارش و مشکل در تنفس می شوند که بیشتر مربوط به ایجاد حساسیت یا آلرژی خواهد بود.
در مورد تداخل دارویی پانادول باید اینطور گفت که این دارو با وارفارین و سایر داروهای رقیق کننده خون، سایر مسکن ها، داروهای حاوی پاراستامول و الکل تداخل داشته و ممکن است شخص اذیت شود.
جمع بندی
از آنجایی که سردردهای شبیه به میگرن در افراد روز به روز بیشتر می شود، پانادول می تواند یک داروی مناسب با عارضه نسبتاً کم برای بسیاری از افراد باشد. در چنین حالتی شخص باید بتواند مصرف دارو را طبق دوز مشخص دنبال نماید و علائم مربوطه را نیز نادیده نگیرد. بررسی ها ثابت کرده یک دوز مصرفی Panadol به بهبود درد های میگرنی و حتی تب کمک زیادی خواهد کرد.
فروشگاه اینترنتی ایده پارسی؛ عرضه کننده انواع قرص پانادول
فروشگاه اینترنتی ایده پارسی، فروشگاهی معتبر و با تکنولوژی های به روز است که توانسته محصولات خود را با بهترین کیفیت و گارانتی اصالت به مشتریان عرضه کند. در صورت نیاز به خرید انواع قرص پانادول با ضمانت اصالت و اورجینال بودن، کافیست که از طریق این سایت اقدام کنید.