اگر به دلیل صرفه جویی یا هر دلیل دیگری، نمیخواهیم با یک بار مصرف کردن روغن آن را دور بریزیم، در این صورت چه کار باید بکنیم؟ به نکتههای زیر دقت كنید:
1 – به محض اتمام سرخ کردن، حرارت را خاموش کنید.
2 – اجازه بدهید تا روغن سرد بشود.
3 – وقتی روغن سرد شد، آن را از صافی ریز عبور دهید و تصفیه کنید. سپس در ظرف شیشهای بریزید و در ظرف را محکم ببندید تا هوا وارد آن نشود. از مخلوط کردن این روغن با روغن تازه خودداری کنید.
4 – این ظرف را در جای تاریک، ترجیحا در یخچال نگه داری کنید.
این روغن در یخچال ممکن است ظاهر ابرمانند پیدا کند که این حالت باید با خارج کردن آن از یخچال برطرف شود.
5 – با بروز نشانههای زیر روغن را دور بریزید: دیدن کف روی سطح روغن، تیره شدن روغن، بوی نامطبوع، عدم تشکیل حباب روی روغن، هنگامی که ماده غذایی را به داخل آن میاندازید و آخرین مورد اینکه، غیر روان بودن روغن، هنگام ریختن آن در ظرف.
البته با رعایت این نكتهها میتوانید غذاهای سرخ کرده سالم تری تهیه کنید، اما همیشه به یاد داشته باشید که «سرخ نکردن از سرخ کردن بهتر است.»
راهنما: روغنهای مختلف و نقطه دودشان
روغن گلرنگ: 265 درجه سانتی گراد
روغن آفتاب گردان: 246 درجه سانتی گراد
روغن سویا: 241 درجه سانتیگراد
روغن کانولا یا کلزا: 238 درجه سانتی گراد
روغن ذرت: 236 درجه سانتی گراد
روغن بادامزمینی: 231 درجه سانتی گراد
روغن زیتون: 190درجه سانتی گراد (که در مقایسه با روغنهای بالا نقطه دود پایینتری دارد، به این دلیل برای سرخ کردنهایی که به زمان کمتری نیاز دارند، مناسب تر است.)