جام جم آنلاین: یك متخصص فیزیوتراپی با بیان اینكه 97 درصد موارد ابتلا به صافی كف پا از نوع انعطافپذیر بوده و در صورتی كه از كودكی اقدام شود، قابل درمان است، گفت: والدین باید از 18 ماهگی به بعد به نحوه راه رفتن كودك توجه كنند و در صورتی كه احساس كردند پاشنه پای كودك بدرستی روی زمین قرار نمیگیرد و انحنا دارد، بسرعت به پزشك مراجعه كنند.
دكتر شاهین گوهرپی در گفتگو با ایسنا با بیان اینكه صافی كف پا ممكن است به صورت مادرزادی و یا در دوران كودكی ایجاد شود و دارای 2 نوع سفت و انعطافپذیر است، افزود: صافی كف پای سفت كه تنها 3 درصد كل موارد ابتلا به صافی كف پا را تشكیل میدهد، با انجام فعالیتهای فیزیكی درمان نمیشود.
وی با بیان اینكه اگر صافی كف پا بموقع تشخیص داده شود، میتوان با تجویز كفشهای مناسب آن را درمان كرد، افزود: كف كفش نباید صاف باشد. كفشی مناسب است كه دارای پاشنه 3 سانتیمتری باشد. قسمت جلوی كفش نباید تنگ بوده و كناره كفش نیز باید نرم و انعطافپذیر باشد. همچنین افرادی كه كف پای صاف دارند، باید كفشی را انتخاب كنند كه ثبات پا را حفظ كرده و مانع از پیچخوردگی پا شود.
وی درباره نحوه تشخیص مشكلات پا در دوران كودكی تصریح كرد: كودكانی كه دارای مشكلاتی مانند صافی كف پا هستند، معمولا دچار لنگی بوده و تمایلی به بازی كردن نشان نمیدهند و بیشتر ترجیح میدهند كه بنشینند. والدین در صورت مشاهده این علائم در كودك به پزشك مراجعه كرده تا با تجویز پزشك و تقویت عضلات كودك از طریق بازیدرمانی، مشكل برطرف شود.