زرده تخم مرغ : 3 عدد
گردو خرد شده : 200 گرم
شكر : 4 قاشق سوپخوری
وانیل : نصف قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ را با شكر و وانیل با همزن برقی آن قدر میزنیم تا مایه سفت و سفیدی حاصل شود.
گردوی خرد شده رابه مایه اضافه می كنیم،سینی فر را با یك ورق كاغذ روغنی می پوشانیم و بعد با استفاده از قاشق مربا خوری توده های كوچكی از این مایه را با فاصله كم در سینی فر می ریزیم سینی فر رابه مدت پانزده دقیقه با درجه صد و هشتاد درجه سانتیگراد در فر كه قبلا گرم شده است قرار میدهیم.
پس از بیرون آوردن شیرینی از فر می گذاریم كمی سرد شود سپس شیرینی ها را از كاغذ روغنی جدا می كنیم .
زرده تخم مرغ : 2 عدد
ماست : 100 گرم
آرد به اندازه نچسبیدن خمیر : 100 گرم
بكینگ پودر : یك قاشق مرباخوری
بادام پوست گرفته : 250 گرم
خاكه قند نرم : 125 گرم
هل كوبیده نرم : یك قاشق مرباخوری
بكینگ پودر وزرده تخم مرغ و روغن و ماست را مخلوط كرده آرد رابه تدریج می ریزیم بهم میزنیم تا مایه خمیر شده بطوریكه بدست نچسبد و زیاد هم سفت و بدون كشش نشود.
خمیر را در كیسه نایلونی میگذاریم یک تا دو ساعت بماند وخمیر ور بیاید د بادام و قند و هل را مخلوط میكنیم و از خمیز گلوله یی باندازه یك پرتقال برمیداریم روی میز را كمی آرد میپاشیم .
خمیر را با نورد بقطر تقریبا“ نیم سانتیمتر باز می كنیم و با دهانه لیوان یا استكان دایره هایی می بریم وسط هر دایره را كمی از مایه بادام و قند میگذاریم دقت میكنیم كه بادام و قند وسط خمیر قرار گیرد.
واطراف آنرا آلوده نكند و دو طرف خمیر را روی هم می آوریم با دست اطراف آنرا بهم می چسبانیم و فشار میدهیم كه بادام و قند درلای خمیر محفوظ مانده وخمیر شكل هلال پیدا كند.
وبا دقت دور خمیر را پیچ میدهیم روغن فراوان داغ مینماییم و قطابها را در روغن سرخ می كنیم بعد با كفگیر قطابها را از روغن خارج كرده ودر صافی می گذاریم كه روغن زیادی آن گرفته شود.
وبعد از كمی سرد شدن در خاكه قند می غلطانیم ودر ظرف می چینیم كمی پسته چرخ كرده روی آن می پاشیم ممكن است قطاب را در سینی بچینیم ودر فر با حرارت سیصد وپنجاه درجه سانتی گراد بمدت نیم ساعت طبخ می كنیم و بعد از طلایی شدن از فر خارج نماییم ودر خاكه قند بغلطانیم .
مواد لازم :
آرد : 200 گرم
تخم مرغ : 5-4 عدد
روغن : 2 قاشق سوپخوری
آب : یك و یك دوم فنجان
شكر : یك قاشق سوپخوری
وانیل : یك دوم قاشق چایخوری
نمك : یك دوم قاشق چایخوری
پودر قند : دو سوم فنجان
خامه : 250 گرم
آب، نمك، شكر و روغن را در قابلمه كوچكی ریخته و آنرا روی حرارت ملایم اجاق قرار میدهیم تا جوش بیاید.
سپس آرد را یكدفعه در آب در حال جوش می ریزیم و با قاشق چوبی مرتب به هم می زنیم تا خمیر به صورت توپی در وسط ظرف قرار گیرد.
بعد آنرا از روی حرارت بر می داریم و خمیر رابه دیواره ظرف می چسبانیم تا كمی خنك شود .
خمیر را در ظرف بزرگتری ریخته و تخم مرغ ها رابه تدریج اضافه می كنیم و خوب به هم میزنیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید.
سینی فر را چرب كرده و خمیر را در قیف ماسوره دار نسبتاً بزرگی می ریزیم و خمیر رابه شكل گرد بزرگ یا كوچك در سینی قرار می دهیم و آنرا در طبقه بالای پنجره فر با درجه حرارت 400 درجه به مدت 30- 25 دقیقه قرار میدهیم تا نان ها پف كرده و طلایی شوند.
خامه را با وانیل و پودر قند آماده می كنیم و پس از خنك شدن نانها درون انها رابه وسیله قیف پر می كنیم.
پایگاه فرهنگی هنری تکناز