مکانیسم عمل در درمان موهای زائد:
رنگدانه موجود در فولیكول مو هدف در درمان موهای زائد است که به این رنگدانه «ملانین» میگویند. انرژی ساطع شده از منبع نوری توسط این رنگدانه جذب شده و گرمای زیادی به سلولهای زایای مو می دهد که باعث تخریب آنها و عدم رشد مجدد مو می شود.
موفقیت در درمان موهای زائد:
موفقیت درمان موهای زائد به ۵ عامل بستگی دارد: رنگ مو، رنگ پوست (از نظر میزان روشن یا تیره بودن پوست)، ضخامت مو، تراكم مو و تعداد جلسات در نظر گرفته شده برای درمان. بهترین نتایج در افراد با رنگ پوست روشن و موهای تیره و خشن به دست می آید. در افرادی که پوست تیره دارند چون ملانین پوستی در جذب انرژی نور با ملانین مو رقابت میکند در نتیجه انرژی رسیده به مو کمتر از حد معمول است و اثر اشعه نیز به مراتب کمتر بوده و در این افراد احتمال صدمه پوستی توسط لیزر بالاست. موهای سفید شده نیز فاقد ملانین بوده و اشعه لیزر توسط مو جذب نمی شود. موهای بلوند و بور نیز ملانین کمتری داشته و نسبت به موهای تیره میزان جذب انرژی کمتری دارند و کمتر به درمان پاسخ می دهند.
موفقیت درمان موهای زائد به ۵ عامل بستگی دارد: رنگ مو، رنگ پوست (از نظر میزان روشن یا تیره بودن پوست)، ضخامت مو، تراكم مو و تعداد جلسات در نظر گرفته شده برای درمان
تعداد جلسات در درمان موهای زائد:
تعداد جلسات درمان موهای زائد بین ۴ تا ۸ جلسه متغیر است و جلسات درمان معمولا با فواصل ۴ تا ۶ هفته یکبار انجام می شود. البته باید تاکید کرد که میزان پاسخ دهی هر منطقه از بدن و هر فرد بسته به تراکم و ضخامت و نوع تیپ پوستی متفاوت است و شاید برخی افراد به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند یا برعکس با جلسات کمتری به نتایج دلخواه برسند. تعداد جلسات درمان برای افراد با پوست تیره یا موی روشن ممکن است بیشتر شود چون درصد رفع موهای زائد در هر جلسه برای این افراد کمتر است و از آنجایی كه سرعت رشد مو در قسمتهای مختلف بدن متفاوت است، فاصله بین جلسات درمانی هم فرق می کند.
عوارض جانبی شناخته شده با منابع لیزر / IPL در درمان موهای زائد:
درد، سوزش، سرخی یا اریتم گذرا یا پایدار، تورم، آسیب اپیدرمی به شکل سوختگی، تغییرات رنگدانهای به شکل تیره شدن یا روشنتر شدن پوست ناحیه تحت درمان و بهندرت بروز جوشگاه یا اصطلاحا «گوشت اضافه». بسیاری از این عوارض کوتاه مدت و برگشت پذیر بوده و با انتخاب صحیح پارامترهای درمانی و تجربه پزشک معالج قابل پیشگیری و درمان هستند و با پیشرفت تکنولوژی روز به روز از بروز این عوارض کاسته میشود. همچنین باید گفت با توجه به عمق نفوذ کنترل شده که حدود ۵ میلیمتر است، احتمال آسیب رسیدن به اعضای حیاتی قرار گرفته در زیر پوست ناحیه درمانشده از قبیل تیروئید، سینه و غدد لنفاوی وجود ندارد. با این وجود به دلیل نبودن شواهد کافی برای ایمن بودن کامل درمان در خانمهای باردار یا شیرده، استفاده از IPL در خانمهای باردار توصیه نمی شود. در درمان خانم های مبتلا به اختلالات هورمونی و پرمویی میتوان در کنار درمان دارویی اختلالات هورمونی، همزمان به درمان پرمویی اقدام کرد و وجود این اختلالات، مانع درمان آنها نمی شود.