امروزه بسیاری از افراد در تلاشند تا با ارتباط گرفتن با دیگران به سمت موفقیت حرکت کنند. یکی از اصلیترین راههای ارتباط گیری درست با افراد، بهره گیری از فن بیان و گویندگی است.
گویندگی خود یک هنر است که امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. شما میتوانید با بهره گیری از دورههای آموزش گویندگی به آسانی هر چه تمامتر با این حرفه آشنایی پیدا کنید و به پرورش این استعداد خود بپردازید.
قبل از هر چیز بهتر است که بدانیم گویندگی چیست؟
گویندگی هنر درست صحبت کردن است که این مورد به یکی از مهمترین نکاتی که باید در زندگی هر فرد مورد توجه قرار گیرد، تبدیل شده است. فن بیان و گویندگی در واقع هنر استفاده درست از برخی روشها و تکنیکها برای رساندن مفهوم به طرف مقابل است.
امروزه بسیاری از افراد از هنر گویندگی برای کسب درآمد استفاده میکنند. این افراد که عموما از فن بیان خوبی برخوردارند میتوانند به عنوان مجری در تلویزیون، رادیو، همایشها و … به اجرا بپردازند و از این راه به کسب درآمد بپردازند.
یکی از مهمترین ویژگیهایی که این افراد را نسبت به دیگر افراد جامعه متمایز میکند، اعتماد به نفس بالاست که قرار گرفتن این مهم در کنار تکنیکهای گویندگی موجب جذب مخاطب میگردد.
یک گوینده خوب باید بتواند یک داستان، یک متن علمی یا یک شعر را به بهترین شکل گویندگی کند تا مخاطب تحت تاثیر اجرای گوینده قرار گیرد. به همین دلیل یک گوینده خوب باید برخی مهارتها را دارا باشد تا بتواند در این مسیر به موفقیت برسد.
یکی از مهمترین ویژگیهای یک گوینده خوب، بهره گیری از تکنیکهای صحبت کردن است. گوینده باید بتواند به صورت همزمان به خواندن و صحبت کردن بپردازد.
ممکن است در برخی همایشها یک متن در اختیار گوینده قرار گیرد و وی مجبور باشد بدون تمرین قبلی این متن را برای اولین بار پشت تریبون بخواند. پس گوینده باید بتواند به صورت همزمان و بدون هیچگونه ایرادی متن را به واضحترین شکل ممکن بخواند.
علاوه بر این مورد، یک گوینده خوب باید به صورت واضح با لحن مناسب و صدای بلند صحبت کند تا مخاطب تحت تاثیر سخنان او قرار گیرد.
همچنین وی باید در زمان مناسب در صحبت خود از مکث و توقف بهره ببرد. این نکته تاثیر باور نکردنی در جذب مخاطب دارد و با بهره گیری از این روشها میتوان به آسانترین روش ممکن مخاطب را مجذوب خود کرد.
یکی دیگر از ویژگیهای مورد نیاز یک گوینده خوب، توانایی روایت کردن است. یک گوینده باید بتواند موقعیت و فضا را به بهترین شکل توصیف کند و ساختار مناسبی را برای گویندگی خود ارائه دهد. وی باید بتواند به صورت یکپارچه و منظم به بررسی جزئیات داستان بپردازد تا مخاطب تا انتهای صحبت گوینده، همراه او باشد.
حال که با ویژگیهای یک گوینده خوب آشنا شدید، بهتر است بدانید امروزه بسیاری از افراد با استفاده از این هنر به درآمد زایی میپردازند. سایت های مختلفی برای انجام پروژه های گویندگی وجود دارد. اگر شما هم ویژگی های گویندگی خوب را دارید، میتوانید با ثبت نام در پلتفرم کارلنسر به عنوان گوینده، برای کارفرمایانی که به دنبال استخدام گوینده دورکار هستند، فعالیت کرده و به درآمدزایی بپردازید. کارلنسر یکی از پلتفرم های فریلنسری است که در آن میتوانید پروژه های مختلفی در زمینه گویندگی پیدا کنید.
حال که با مفهوم گویندگی آشنا شدیم، باید بدانیم چگونه میتوانیم بهتر گویندگی کنیم؟
برای پاسخ به این سوال در ابتدا باید بدانیم که برخی از افراد به صورت ذاتی و از بدو تولد در هنر گویندگی استعداد دارند اما برخی دیگر با استفاده از برخی روشها و بهره گیری از برخی تکنیکها میتوانند به این هنر مسلط شوند. در ادامه به بررسی برخی روشهای تقویت مهارت گویندگی میپردازیم.
یکی از اصلیترین راههای تقویت مهارت گویندگی، گوش دادن به پادکست و فایلهای صوتی است که در آن گوینده به بهترین شکل با استفاده از تکنیکهای گویندگی، به جذب مخاطب میپردازد. شنیدن پادکست میتواند سرعت گویندگی شما را بهبود ببخشد و تلفظ صحیح کلمات را به شما آموزش دهد. به همین دلیل شنیدن پادکست و فایل صوتی یکی از بهترین راهها برای بهبود مهارت گویندگی است.
یکی دیگر از روشهای تقویت مهارت گویندگی، گویندگی متن و ضبط صدای خودتان است. شما میتوانید با این روش خود را در موقعیت یک گوینده واقعی قرار دهید و بهترین ورژن خود را پیادهسازی کنید. سپس باید به صدای ضبط شده خود گوش داده و ایرادات خود را بیابید و به حل مشکل بپردازید. این روش که از کاربردیترین راههای تقویت مهارت گویندگی است از کاربردهای فراوانی در اجتماع برخوردار است.
امروزه بسیاری از گویندگان معتبر به برگزاری دورههای تدریس خصوصی گویندگی میپردازند. شما میتوانید با شرکت در این دورهها با تمامی نکات موجود در این حرفه آشنا شوید تا و به آموزش گویندگی از پایه بپردازید.
یکی دیگر از نکاتی که میتواند مهارت گویندگی شما را تقویت کند، بهره گیری از جملات پیچیده است. شما میتوانید با بهره گیری از جملات پیچیده و ضرب المثلها در متن خود مهارت بالای خود را در گویندگی نمایان کنید که این موضوع به تقویت مهارت گویندگی شما منجر خواهد شد.
همانند تمامی مهارتهایی که بشر به صورت اکتسابی به دست میآورد، گویندگی نیز میتواند توسط منابع آموزشی به افراد آموزش داده شود. در این راستا شما میتوانید از ویدیوها و کتب آموزشی جهت تقویت این مهارت بهره ببرید.
علاوه بر تمام موارد ذکر شده، تکرار و تمرین مهمترین نکتهای است که در جهت تقویت مهارت گویندگی تاثیرگذار است. به همین دلیل اگر به هنر گویندگی علاقه دارید، حتما به صورت روزانه به تمرین گویندگی بپردازید.
شما هم تجربیات خود را از گویندگی بنویسید.