چه بسا خانواده هایی که به علت نداشتن یکی از دو جنس (خصوصا فرزند پسر) دچار مشکلات فراوان شده اند یا خانم هایی که سال ها به امید داشتن یکی از دو جنس بارداری های زیادی را یکی پس از دیگری و با فاصله کم داشته اند ولی نه تنها نتیجه مطلوب به دست نیامده بلکه سلامت مادر هم به خطر افتاده و هزینه زیادی برای خانواده داشته است.
مراجعان ما معمولا برای کشف بیماری وابسته به جنس و ژنتیکی چنین تصمیمی می گیرند اما جالب اینجاست که هنگام مراجعه می گویند قصد داریم تعیین جنسیت کنیم! تعیین جنسیت، فقط زمانی ممکن است که یک خانم باردار باشد و بخواهیم بدانیم جنین او پسر است یا دختر که در هفته دهم با سونوگرافی معلوم می شود، ولی اگر خانمی قبل از بارداری بخواهد جنسیت فرزندش را تعیین کند، به آن «انتخاب جنسیت» می گویند.
● تعیین جنسیت قطعی با روش آزمایشگاهی
تنها کاری که می توان برای تعیین صددرصد جنسیت جنین انجام داد، IVF است. در این روش ابتدا با برخی داروها تخمدان زن تحریک می شود تا چند تخمک آزاد و سپس لقاح آزمایشگاهی انجام شود. بعد با نمونه برداری کروموزومی ، جنسیت تعیین می شود و جنینی که مطلوب پدر و مادر است، در رحم قرار می گیرد. اما می توان با روش?های طبیعی شانس داشتن جنین با جنسیت دلخواه را تا بیش از ۸۰ درصد بالا برد، البته زیر نظر متخصصان ژنتیک و زنان.
● تعیین جنسیت چگونه امکان پذیر است؟
روش تغذیه ای و مصرف داروهای تنظیم کننده، زمان بندی، روش های نزدیکی، تغییر pH محیط واژن، تشخیص براساس سن مادر و ماه بارداری.
• روش تغذیه ای:
تغذیه نقش اساسی در تعیین جنسیت دارد زیرا موادغذایی ارتباط مستقیمی با کاهش یا افزایش pH رحم دارند. موادغذایی حاوی سدیم، فسفر، آهن، پتاسیم و روی نظیر ماهی، پرتقال، سیب، هویج، برنج و اسفناج باعث پایین آمدن pH می شوند بنابراین مصرف آنها حدودا چند روز قبل از آمیزش، نقش مفیدی در پسر شدن جنین خواهد داشت. برعکس مصرف خوراکی هایی که حاوی کلسیم، منیزیم و مس هستند مثل لبنیات، کلم، قارچ، نخود سبز، لوبیاسبز و جو میزان pH رحم را افزایش می دهد و باعث تولد نوزاد دختر می شود. این رژیم حتما باید زیر نظر پزشک و مراقبت های خاص و با مقادیر معین انجام شود و انجام خودسرانه آن به هیچ وجه توصیه نمی شود.
• زمان بندی روابط زناشویی:
برای استفاده از روش زمان بندی کافی است نگاهی به خصوصیات تخمک (X) و دو نوع اسپرم حاوی کروموزوم های X وY در آقایان بیندازیم. می دانیم که خانم ها هر ماه در اواسط سیکل ماهانه خود یک یا چند تخمک که از نظر کروموزومی فقط X هستند، تولید می کنند و در مقابل آقایان دو نوع اسپرم حاوی کروموزوم های جنسی X و Y دارند. درواقع این مرد است که جنسیت سلول تخم را تعیین می کند و اگر تخمکی که حاوی کروموزوم جنسی X است، با اسپرم حاوی کروموزوم جنسی Y لقاح یابد، سلول تخم مذکر می شود و اگر تخمکX با اسپرم حاوی X لقاح یابد سلول تخم مونث می شود. تخمک، یک سلول درشت است که حدود ۱/۰ میلی متر قطر دارد و با چشم غیرمسلح هم قابل مشاهده است. حرکت آن بسیار کم و سنگین است و حدود ?? ساعت می تواند در شرایط رحم زنده بماند. اسپرمY کوچک تر، فرزتر و با سرعت بیشتری است و دم بلندتری دارد ولی طول عمر آن کوتاه تر و بسیار کم جان تر و ضعیف تر است.
اما تعداد اسپرم های این نوع بسیار بیشتر از اسپرم هایX است و این ضعف آنها را جبران می کند و باعث یکسان شدن تعداد موالید دختر و پسر می شود. بهتر است همین جا واقعیتی را بیان کنیم برای گفته قدیمی ها که به خانم ها می گفتند ضعیفه، در واقع با این توضیحات علمی باید به آقایان بگویند ضعیفه، زیرا جنس مردها اصولا از نظر علم ژنتیک، شکننده تر و آسیب پذیرتر از جنس زن است. حتی در جانوران هم همین طور است!
• تعیین زمان تخمک گذاری:
یکی از مهم ترین نکات در تعیین جنسیت، تعیین زمان تخمک گذاری است و اگر نزدیکی در حوالی زمان تخمک گذاری انجام شود، فرزند پسر خواهد بود زیرا در زمان تخمک گذاری، ترشحات دهانه رحم از همیشه قلیایی تر و رقیق تر و ارتجاع پذیرتر است و حرکت اسپرم هایY را بسیار سهل و آسان می کند .
منبع:سلامت نیوز