پودر شكر دو نیم پیمانه
شیر 3 پیمانه
ژلاتین 5 ورق
اسانس موز یک قطره
موز 250 گرم
زرده تخم مرغ 4 عدد
خامه زده شده 150 گرم
وانیل شكری یک چهارم قاشق چایخوری
طرز تهیه:
ابتدا ورقه های ژلاتین را درآب سرد قرار دهید تا نرم شوند . در این فاصله زرده های تخم مرغ و پودر شكر و وانیل را با همزن برقی بزنید در حدی كه كرم رنگ و كشدار بشوند .(از درجه تند همزن استفاده كنید .(
حالا شیر را روی حرارت قرار دهید تا بجوشد،بعد آن را از روی حرارت برداشته و شیر داغ را كم كم به مواد قبلی (زرده تخم مرغ) اضافه كنید تا یكدست شود. ورقه های نرم شده ژلاتین را در مقداركمی آب گرم به روش بن ماری كاملا حل كنید و سپس به مواد اضاقه كنید و هم بزنید تا كاملا با هم مخلوط شوند .بعد ظر ف را در آب سرد قرار دهید تا مواد خنك شوند .سپس خامه را با همزن برقی بزنید تا فرم بگیرد و خامه را به مواد اضافه كنید و با لیسك آنقدر هم بزنید تا خامه با مواد یكدست شود . حالا موزها را حلقه حلقه كرده به مواد اضافه كنید، اسانس را در كرم ریخته و مواد را در یك قالب منا سب بریزید و در یخچال به مدت لازم ( 5 تا 6 ساعت) قرار دهید تا كرم بسته شود.سپس یك لحظه ظرف را در آب گرم قرار دهید و آن را در ظرف مورد نظر خود برگردانید.
نکته ها:
– توجه داشته باشید هر زمان لازم بود كه زرده تخم مرغ زده شود آن را با درجه تند همزن بزنید و دست خود را فقط از یك جهت موافق عقربه های ساعت بگردانید .زمان لازم برای شکل گرفتن تخم مرغ 5 دقیقه است و شما با اینكار:
1- باعث هوا دهی به تخم مرغ می شوید و این مسئله كرم شما را لطیف می كند.
2- بوی زُخم تخم مرغ گرفته می شود و كمك به طعم كرم بهتر می شود.
– برای حل كردن ژلاتین باید از روش بن ماری استفاده كنیم: روش بن ماری حرارت غیر مستقیم است . یعنی ظرف مورد نظر را روی ظرف دیگر حاوی آب در حا ل جوش قرار می دهیم . در حالت اولیه ژلاتین شما مایع نیمه شفافی است و زمانی كه رنگ آن كاملا شفاف شد آماده استفاده است.
– در هر دسری كه لازم بود شیر داغ به زرده اضافه شود حتما شیر را كم كم به مواد اضافه كنید تا زرده نبرد
– اما خامه و فرم دادن به آن :
برای این كارما از خامه شیرین شده استفاده می كنیم: و آن را یا مستقیم از قنادی یا مراكز لبنی را تهیه می كنیم كه در این صورت كافی است بگذارید از حالت انجماد خارج شود و تا سرمای خود را از دست نداده ان را با درجه تند همزن بزنید . در این حالت خامه براحتی فرم می گیرد .اما اگر خامه آماده شده در دسترس نبود برای هر نصف پیمانه خامه پاستوریزه 2 قاشق سوپخوری پودر شكر لازم است و پس از مخلوط شدن آن را در فریزر قرار داده تا تیغه های یخ بر روی آن ایجاد شود و سپس آن را با درجه تند همزن می زنیم .
– برای خوب مخلوط شدن خامه در دسرها آن را ابتدا در پیاله ای كوچكتر از ظرف با مقدار كمی مواد مخلوط كرده و سپس آن به كل مواد اضافه كنید .این عمل كار را برای شما راحتر خواهد كرد.