بیماری های روده ای از جمله “وبا” و اسهال، شایعترین بیماری ها در فصل تابستان است كه عمدتا بر اثر مصرف آب ناسالم شیوع مییابد.
بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، سالانه 1/7 میلیون كودك در جهان بر اثر اسهال جان خود را از دست میدهند.
تامین آب آشامیدنی سالم یكی از مهم ترین نیازهای انسان است، كه باید خانواده ها از چگونگی عملیات گندزدایی آن در شرایط بحرانی و نحوه كسب اطمینان از سلامت آب مصرفی خود، آگاه باشند.
مهندس” محمد جواد دست آموز”، كارشناس بهداشت محیط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در این زمینه به خبرنگار “ایرنا” گفت: گندزدایی آب در محل مصرف،با استفاده از “كلر” به موازات تهیه و تدارك مخازن مطمئن برای مردمی كه به آب سالم به طور معمول دسترسی ندارند و انجام آموزش های بهداشتی از عوامل مهم در جلوگیري از بیماری های روده ای است.
وی با بیان این كه “گندزدایی آب ، یك فرآیند از عملیات تصفیه است كه در نتیجه آن باكتری های موجود در آب از بین میروند”، افزود:یك فرد میتواند با داشتن حداقل یك لیتر آب برای آشامیدن و دو لیتر برای تهیه غذا و مصرف ضروری شستشو در روز، زنده بماند.
این كارشناس تصریح كرد:هر انسان به طور میانگین روزانه به 20 لیتر آب نیاز دارد كه بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی،تامین حداقل هفت لیتر آن روزانه به صورت گندزدایی شده و كاملا سالم ضروری است.
دست آموز،
ضرورت دارد برای هر منبع آب یا سیستم آب رسانی، میزان آلودگی آن مورد ارزیابی قرار گیرد.
این كارشناس بهداشت محیط به تشریح راه های گندزدایی آب پرداخت وگفت:باید توجه داشت چنانچه قصد استفاده از مواد شیمیایی برای گندزدایی آب را دارید و بر چسب ظرف به روشنی نشان دهنده خصوصیات آن نیست، ضرورت دارد در هنگام جا به جایی ظرف ، نهایت احتیاط به عمل آید.
این مواد خطرناك و سمی است و باید انها در محیط تاریك و خشك و دور از رطوبت و دسترس كودكان نگه داری شوند و به اطلاعاتی كه روی ظرف نوشته شده و تاریخ انقضاء مصرف آن توجه خاص شود.
بهتر است آب را قبل از مصرف به مدت سه دقیقه جوشاند و پس از این كه خنك شد، مورد استفاده قرار داد و سپس برای بهتر شدن مزه آب ، باید آن را چند بار در دو ظرف جا به جا كرد.
همچنین به هموطنانی كه در فصل تابستان مسافرت می كنند، توصیه میشود غذا را همراه با لیمو ترش مصرف كنند، زیرا لیموترش دارای اسید بوده و مانع از ورود میكروب ناشی از نوشیدن آب آلوده به بدن میشود.
وی، آلودگی آب و عدم وجود بهسازی محیط را علت بسیاری از بیماری های مرتبط با آب در كشورهای در حال توسعه دانست.
دست آموز ادامه داد:بر اساس برآوردهای انجام شده، یك میلیارد نفر از دسترسی به آب آشامیدنی سالم محروم هستند و حدود دو میلیارد نفر از امكانات كافی بهسازی محیط و دفع بهداشتی فاضلاب بهره مند نیستند.
پایگاه فرهنگی هنری تکناز