۳ کاری که نباید در هواپیما انجام داد

مجموعه : نکات سفر
۳ کاری که نباید در هواپیما انجام داد

سفر با هواپیما هم مانند هر کار دیگری بایدها و نبایدهای خاص خودش را دارد و اگر ازجمله مسافرانی باشید که به دلایل کاری و یا شخصی به‌طور مرتب و در فواصل زمانی کم به سفر هوایی می‌روید لازم است تا از این بایدها و نبایدها مطلع باشید. در مطلب حاضر از میان کارهای ممنوعه‌ای که نباید در هواپیما انجام داد ۳ کاری را انتخاب کرده‌ایم که مهم است تا از انجام آن‌ها در طول پرواز با هواپیما خودداری کنید. تا انتهای مطلب همراه ما باشید تا کارهای ممنوعه هواپیما و دلایل انجام ندادنشان را بررسی کنیم.

 

سیگار کشیدن در هواپیما

این روزها دیگر تقریباً همه افراد از مضرات سیگار و اثر منفی آن بر سلامت افراد آگاه هستند و موضوع استعمال دخانیات در فضاهای عمومی به‌ویژه محیط‌های سرپوشیده جزو پرتکرارترین مسائل روز محسوب می‌شود. یکی از کارهایی که نباید به‌هیچ‌وجه در هواپیما انجام داد نیز استعمال دخانیات است؛ زیرا وقتی صحبت از سیگار کشیدن در هواپیما می‌شود موضوع تنها بر سر حفظ سلامتی افراد غیر سیگاری نیست بلکه مسئله جدی‌تر است.

 

یکی از اصلی‌ترین دلایل وضع قانون سیگار نکشیدن در هواپیما، خطرات احتمالی ناشی از آن است. برای مثال یک ته سیگار نیمه روشن می‌تواند موجب ایجاد یک آتش‌سوزی شدید در کل هواپیما شود؛ همچنین فندک و کبریک استفادخ شدخ برای روشن کردن سیگار نیز احتمال آتش‌سوزی را افزایش می‌دهند. بنابراین سیگار کشیدن یک مسافر در هواپیما به معنای به خطر انداختن جان همگی مسافران حاضر در پرواز است.

 

یکی دیگر از دلایل ممنوعیت سیگار در هواپیما، دود آسیب‌زا و پرخطر آن است. حتی در دود سیگارهای الکترونیکی نیز مواد سمی بسیاری وجود دارند و پخش این دود در فضای بسته‌ی هواپیما، آن را به یک تهدید برای سلامتی مسافران تبدیل می‌کند؛ به‌ویژه اگر برخی از مسافران دچار بیماری‌های قلبی و تنفسی باشند.

 

به همین دلایل عدم استعمال دخانیات که شامل انواع سیگار، سیگارهای الکترونیکی یا ویپ و هر گونه مواد دودزای دیگر می‌شود جزو قوانین اصلی پرواز در همه ایرلاین‌ها است و دستگاه‌های تشخیص دود در همه قسمت‌های هواپیما تعبیه شده‌اند. ایرلاین‌های خارجی و بین المللی قوانین سخت‌گیرانه‌ای در این خصوص دارند؛ بنابراین اگر قرار است با بليط هواپيما پرواز خارجی سفر کنید لازم است در نظر داشته باشید که سیگار کشیدن حتی در دستشویی هواپیما نیز مجاز نیست و به‌هیچ‌وجه نباید از این قانون سرپیچی کرد.

A-Plane-Row-Seat-Full-Of-Passanfers-And-A-Sign-Of-No-Smoking-With-Red-Lines-Printed-On-The-Center-Of-The-Picture

نشستن طولانی مدت بر روی صندلی هواپیما

نشستن طولانی مدت بر روی صندلی هواپیما و بلند نشدن از روی صندلی از آن عادت‌های همیشگی اغلب مسافران هوایی است؛ اما این کار به ظاهر ساده ازجمله کارهایی است که نباید در سفرهای هوایی؛ مخوصوصاً سفرهای طولانی و چندساعته انجام داد. انجام این کار در طول پروازهای طولانی مدت به‌ویژه برای آن‌هایی که به‌طور مرتب با هواپیما سفر می‌کنند می‌تواند موجب ایجاد یک وضعیت پزشکی به نام ترومبوز وریدی عمقی شود.

 

ترومبوز وریدی عمقی زمانی اتفاق می‌افتد که فردی به مدت طولانی در حالت نشسته و بدون تحرکت بماند. در این حالت جریان برگشت خون از سمت پاها به دریچه قلب با اختلال رو به رو می‌شود و در نتیجه پاها دچار تورم می‌شوند.

 

ممکن است با خود تصور کنید که یک تورم ساده موضوع پیچیده‌ای نیست و با چند ساعت استراحت و پیاده‌روی می‌توان آن را رفع کرد؛ اما بهتر است در نظر داشته باشید که تورم پاها تنها یک عارضه بیرونی و قابل مشاهده است و عارضه اصلی این وضعیت بدنی ایجاد لخته خون در رگ‌ها است. از آنجا که احتمال حرکت این لخته خون به نقاط دیگر بدن مانند ریه همواره وجود دارد بهتر است در نظر داشت که بی‌تحرکی و یک جا نشستن در هواپیما یک تهدید برای سلامت مسافر است.

 

اغلب به مسافران هوایی توصیه می‌شود تا با چند دقیقه قدم زدن در راهروی هواپیما و تردد به دیگر بخش‌های هواپیما مانند سرویس‌های بهداشتی بدن خود را از حالت ثابت خارج کنند تا دچار این عارضه فیزیکی نشوند.

 

استفاده از موبایل و گجت‌های الکترونیکی

امروزه همه ما برای انجام بسیاری از کارهای ساده تا پیچیده خود از وسایل الکترونیکی مانند موبایل، تبلت یا لپتاپ استفاده می‌کنیم و وابستگی بسیار زیادی به آن داریم. با این حال استفاده از موبایل و به‌طور کلی گجت‌های الکترونیکی در طول همه‌ی پروازها ممنوع است؛ تفاوتی نمی‌کند که با بلیط فرست کلاس سفر می‌کنید، بلیط چارتر خریده‌اید یا مسافر بخش بیزنس هواپیما هستید؛ در هر صورت در ابتدای پرواز از شما خواسته می‌شود تلفن همراه و سایر ابزارهای دیجیتال خود را خاموش کنید یا روی حالت پرواز قرار دهید.

 

ناگفته نماند که همراه داشتن موبایل و وسایل الکترونیکی در پرواز منعی ندارد بلکه استفاده از این وسایل در حالت روشن مشکل‌زا و بر خلاف قوانین پرواز است. زمانی که موبایل در حالت روشن قرار دارد قابلیت دریافت و ارسال سیگنال را دارد و همین موضوع موجب می‌شود تا در سیستم‌های مخابراتی که در کابین خلبان استفاده می‌شود اختلال به وجود بیاید.

 

به‌طور مثال سیستمی که خلبان از طریق آن با برج مراقبت ارتباط برقرار می‌کند نیز از طریق دریافت سیگنال کار می‌کند و روشن بودن موبایل‌های مسافران می‌تواند موجب اختلال در این سیستم و قطع ارتباط خلبان با برج مراقب شود. روشن است که همه مسائلی که موجب بر هم خوردن نظم مخابراتی سیستم‌های هواپیما شود احتمال وقوع حوادث غیر قابل پیش‌بینی را بالاتر می‌برد.

 

Holding-A-Mobile-Put-On-Flight-Mode-In-Hand-On-Plane

کلام آخر

سفر با هواپیما هم مانند هر وسیله دیگری شرایط خاص خود را دارد و ازاین‌رو مسافرانی که قصد سفر با این وسیله نقلیه پرطرفدار را دارند لازم است تا درباره کارهایی که نباید در هواپیما انجام داد اطلاع داشته باشند. کارهای زیادی هستند که نباید در طول پرواز انجام داد؛ اما ما در این مطلب سه تا از مهم‌ترین کارهایی که نباید به‌هیچ‌وجه انجام داد را بیان کردیم. علاوه بر آن دلایل و عواقبی که انجام این کارها به همراه دارند را هم بیان کردیم و امیدواریم در سفرهای هوایی با اجتناب از این کارها کیفیت سفر خود و مسافران دیگر را بالاتر ببرید.