توکیو، ژاپن
این شهر در تقاطع سه تکتونیک (زمین ساخت) صفحهای اصلی یعنی صفحه آمریکای شمالی، صفحه فیلیپین و صفحه اقیانوس آرام قرار گرفته است. تاریخچه و آشنایی این شهر با زلزله، آن را به توسعه و محافظت از لایههای تکتونیک سوق داده است. توکیو مجهزترین شهر برای رویارویی با بلایای زلزله است اما با اینحال با وقوع زلزله 8.9 ریشتری، شهر توکیو که در 370 کیلومتری مرکز زلزله واقع شده بود، متحمل خسارتهای زیادی شده بود.
استانبول، ترکیه
گسل آناتولی شمالی، طولانیترین گسل دنیا همراه با گسستهایی است که از سال 1939 باعث ایجاد شکافهایی در جهت غرب شده است. زیر بنای شهر استانبول مخلوطی از ساختاری غنی و ضعیف است و این عامل تهدیدی برای 13 میلیون ساکن آن به شمار میرود.
در سال 1999 زلزلهای با قدرت 7.4 ریشتر شهر ایزمیت در 95 کیلومتری استانبول را لرزاند، بناهای قدیمی این شهر سالم باقی ماندند اما برخی از بناهای ساخته شده در قرن بیستم با خاک یکسان شدند.
زلزله شناسان پیشبینی میکنند احتمال وقوع چنین زلزلهای تا قبل از سال 2026 در محل همان گسل وجود دارد.
سیاتل، واشنگتن
در این شهر احتمال وقوع زمین لرزههای بزرگ و انفجار آتشفشانی کوه رینیر وجود دارد. زمین لرزه نیسکالی در سال 2001 در این شهر باعث شد تا تغییراتی در کدهای ساختمان سازی ایجاد کنند.
این شهر روی یک مرز تکتونیکی فعال در طول تکتونیک صفحهای آمریکای شمالی، اقیانوس آرام و خوان د فیوکا (Juan de Fuca) قرار دارد.
لسآنجلس، کالیفرنیا
بلایای طبیعی برای این منطقه تازگی ندارد. در طول 700 سال، زمین لرزههای بزرگی هر 45 تا 144 سال یکبار در این منطقه روی داده است. قدرت آخرین زمین لرزه که این شهر را لرزانده 7.9 ریشتر بوده. بر اساس برخی تخمینها و با توجه به جمعیت 37 میلیونی کالیفرنیای جنوبی، احتمال میرود وقوع یک بلای طبیعی منجر به کشته شدن 2 هزار تا 5 هزار نفر و میلیاردها دلار خسارت شود.
سانفرانسیسکو، کالیفرنیا
این شهر در ساحل غربی آمریکا و نزدیک گسل آندرئاس واقع شده و احتمال بروز زمین لرزه و سونامی در آن زیاد است. در سال 1906 زلزلهای به قدرت 7.7 تا 8.3 ریشتری این شهر را لرزاند. در این حادثه 3 هزار نفر کشته و نیم میلیارددلار خسارت وارد شد.
بر اساس تخمین متخصصین زلزله در سال 2005، احتمال بروز زلزله در این منطقه تا سی سال آینده، 62 درصد است.