" یک حدیث از حضرت عیسی(ع):
دنیا همانند پل است، از آن بگذرید، اما خانهای بر آن نسازید. كسی كه به روز آخرت معتقد است، امید به ابدیت دارد، اما این دنیا، تنها یك ساعت است. آن را در ستایش و دعای خداوند برای آسایش در روزی نادیده بگذرانید.
كریسمس"، جشنی كه هر ساله نوید آغاز سال نوی میلادی را به جهانیان میدهد، یك جشن مذهبی برای مسیحیان است كه در طول تاریخ خود، دگرگونیهای بسیاری را تجربه كرده است. آنگونه كه از تاریخ بر میآید، كریسمس در قرن چهارم میلادی كه امپراطوری روم (بیزانس) بطور رسمی آیین مسیحیت را پذیرفت، در دنیای غرب رایج شد و به مرور زمان، نشو و نما گرفت .
مورخان میگویند این جشن گرچه متعلق به مسیحیان است اما در اصل از ایران باستان و آیین "مهر" (میترائیسم) گرفته شده و به همین دلیل، با دی و شب یلدای ایرانی همزادی و اشتراكات فراوان دارد. آنان در این زمینه به اختلاف نظرهای موجود بر سر سالروز ولادت حضرت عیسی(ع) استناد میكنند و میگویند كه بحث میان بزرگان عالم مسیحیت و تاریخ نگاران درباره روز میلاد آن حضرت چنان زیاد است كه نمیتوان در این باره، روزی را مشخص كرد.
زمان "كریسمس" اكنون نیز میان شاخههای مختلف مسیحیت اعم از ارتدوكس ، كاتولیك و پروتستانها، متفاوت است و هریك، مبنایی را برای آن تعیین كردهاند گرچه همگی به سالروز تولد "مهر" (میترا) – خدای پاكی- در ایران باستان نزدیكند. آداب و رسوم كریسمس نیز در طول زمان دچار دگرگونیهای بسیار شده است بهگونهای كه میگویند هدیهدادن و شیرینیهای متنوع و رنگارنگ آن در قرن نوزدهم میلادی توسط تاجران یهودی در اروپا رایج شد. عده بسیاری نیز معتقدند كه "بابانوئل"، شخصیت افسانهای كه مسیحیان را در ایام كریسمس با هدایای خود، خوشحال میسازد، در واقع از "عمو نوروز" ایرانی الهام گرفته و در ابتدا، لباسی سبز بر تن داشته است. علت تغییر رنگ بابانوئل به لباس قرمز مشخص نیست و به همین دلیل، امروزه عدهای – به طنز یا جدی- معتقدند كه شركت كوكاكولا، چنین رنگی را به آن داده است. بابانوئل پیش از این به كودكان هدیه میداد اما چند دهه است كه به لطف تبلیغات دنیای مصرف، دادن هدیه به بزرگان را نیز مد كرده است .
با وجود این، برگزاری كریسمس در كشورهای مختلف مسیحی بنا به سنت و رسم و رسوم آنان، تفاوتهایی نیز با یكدیگر دارد.
كریسمس بار دیگر در حال نزدیك شدن است و مردم برای جشن گرفتن تولد حضرت عیسی مسیح(ع) به كلیساها میروند. در این دوران، به خصوص رایج است كه مسیحیان از دستورهای حضرت عیسی(ع) پیروی میكنند، اما چیزی كه به خوبی درك نشده، این است كه مسلمانان هم حضرت عیسی(ع) را دوست داشته و به وی احترام میگذارند، چرا كه او نیز یكی از پیامآوران خدا برای بشریت بوده است.
سخصیت حضرت عیسی جایگاه ویژه ای نزد مسلمانان دارد و مسلمانان ایمان دارند كه خداوند، انجیل را به عیسی داده است، همانگونه كه تورات را بر موسی(ع)، زبور را بر داود(ع) و قرآن را بر محمد(ص) نازل كرده است. اسلام، تنها دینی است كه بر مسیحیت گواهی داده است. همچنین اسلام، احترام خاصی نیز برای حضرت مریم(س) قایل است و در قرآن نیز سوره «مریم» به زندگی وی اختصاص دارد. زندگی عیسی مسیح(ع) برای مسیحیان و غیرمسیحیان واقعه مهمی است.
هم مسلمانان و هم مسیحیان میتوانند درسهای بسیاری از كریسمس بگیرند، اما گاه به نظر میرسد، این جشن سالانه، پیروزی سمبلهای شرك بر دین عیسی(ع) است و در اینباره اختلافی وجود ندارد، چراكه سمبلهای گرفتهشده از دینهای غیرخداپرستانه، تولد و درسهای حضرت عیسی مسیح(ع) را تحتالشعاع قرار داده است این اختلاط باعث اختلال در اصول اساسی مسیحیت مانند روحانیت، سادگی، فروتنی، مهربانی و بخشندگی است.
كریسمس برههای افتخارآمیز از سال است، اما هر ساله چهره حضرت عیسی(ع) و آموزههای وی بیشتر و بیشتر از این مراسم رخت برمیبندد. ولی به هر حال، نكته مثبتی هم دارد كه اگر نبود، روابط خانوادگی از انچه امروزه دیده می شود بدتر بود و درواقع، تنها فرصتی است كه خانوادهها تلاش میكنند، پیوندهای شكستهشدهشان را ترمیم كنند.
در جنگ جدایی دین از مدارس و دولت، كریسمس پیروزی بزرگی در بازگرداندن روحانیت به زندگی فرد است.. انكار مسیحیت واقعی در جشنهای كریسمس موج میزند امابه هیچكس كمك نمیكند. درواقع ما مسلمانان از وجود محتواهای بیشتر مسیحیت استقبال میكنیم و احترام خود را به روش خودمان و با برپایی جشن به حضرت مریم(س) و فرزندش نشان میدهیم.. چرا تولد حضرت عیسی(ع) در همه جهان جشن گرفته میشود، به ویژه در آمریكا، اما پیام صلح و عشق وی تقریبا نادیده انگاشته میشود؟
هزاران گردشگر برای گذراندن ایام كریسمس در جایی كه گفته میشود محل تولد عیسی مسیح (ع) است، در شهر بیتلحم واقع در كرانه باختری جمع شدند.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، انتظار میرود حدود 90 هزار تن برای شرکت در مراسم ویژه کریسمس به این شهر فلسطینی در کرانه غربی سفر کنند.
از جمله این مراسم حضور در مراسم عشای ربانی در نیمه شب در کلیسای «المهد» است که گفته میشود عیسی مسیح (ع) در آنجا متولد شده است. این منطقه 1700 سال قبل به كلیسا تبدیل شد.
در بیرون ساختمان این کلیسا و در میدان مرکزی شهر، درخت کریسمس 15 متری قرار داده شده که محلی مناسب برای جشن و پایکوبی جهانگردانی است که به این شهر سفر کردهاند.
کلیسای المهد یکی از مقدسترین مکانها برای مسیحیان است. این کلیسا از سوی «سنت ژوستین» در قرن دوم به عنوان زادگاه عیسی مسیح(ع) شناسایی شد. کلیسای اولیه در 333 پس از میلاد مسیح توسط امپراتور کنستانتین تکمیل شد. این کلیسا در اوایل قرن ششم میلادی بر اثر آتش سوزی تخریب شد اما بار دیگر در حد فاصل سالهای 527 تا 565 تحت حکومت امپراتور ژوستینین بازسازی شد.
امروز این کلیسا تحت کنترل کلیسای ارمنی، کلیسای کاتولیک و کلیسای ارتودوکس یونان است.
ویکتور بطارسه، شهردار شهر بیت لحم ابراز امیدواری کرده که این جشنها بتواند فلسطینیان را به رویایشان در مورد تشکیل یک کشور مستقل نزدیک کند.
وی گفت: با شرکت در مراسم کریسمس امیدواریم که در آینده نزدیک این حق را داشته باشیم تا کشور دموکراتیک و سکولار فلسطین را در سرزمین فلسطینیان ایجاد کنیم. شاید به همین دلیل است که این کریسمس، کریسمسی ویژه و منحصر به فرد است.
بسیاری از ساکنان بیت لحم نسبت به شکست در دستیابی به توافق صلحی بین اسرائیل و فلسطین ابراز نگرانی کردهاند.
رژیم صهیونیستی با ایجاد موانع و ایستهای بازرسی راههای ورودی به شهر را تحت کنترل دارد. ساکنان بیت لحم می گویند موانع ایجاد شده در اطراف این شهر، بر زندگی آنها تاثیر گذاشته است.
برخی، محدودیتهای اعمال شده از سوی رژیم صهیونیستی را مهمترین عامل خروج مسیحیان از بیت لحم میدانند.
در سالهای اخیر در بیت لحم نگرانیهای امنیتی و همچنین نصب حصار توسط رژیم صهیونیستی كه یک دیوار بلند هشت متری است و شهر را از بیت المقدس جدا میکند، بسیاری را از شرکت در این مراسم منصرف کرده است.