شله زرد
برنج نیم كیلو
شكر یك تا 5/1 كیلو
روغن یا كره 50 گرم
زعفران، گلاب به میزان لازم
آب به میزانی كه برنج كاملا نرم شود
خلال پسته، بادام و دارچین به میزان لازم
برنج را پس از شستن خیس كرده و میگذاریم چند ساعت بماند. آب باید حدود هفت تا هشت برابر اندازه برنج باشد. برنجهای ایرانی زمان پخت بیشتری نیاز دارند. بعد از جوش آمدن آب برنج را اضافه میكنیم و میگذاریم كاملا بپزد(گاهی آن را هم بزنید). اگر آب برنج كم بود میتوانید یكی، دو پیمانه آبجوش به آن اضافه كنید. وقتی كه برنج نرم شد شكر را به آن اضافه كرده و شلهزرد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و جا بیفتد، سپس زعفران دمكرده و روغن یا كره را به شلهزرد اضافه كنید. پس از چند جوش گلاب را هم اضافه كنید. وقتی كه چند جوش زد شلهزرد آماده است، میتوانید چند دقیقه با حرارت خیلی ملایم آن را دم كنید، سپس در ظرف موردنظر بكشید