7 کاربرد سود سوزآور در صنایع مختلف

7 کاربرد سود سوزآور در صنایع مختلف

سود سوزآور،به عنوان یک ماده شیمیاییبه صورت جامد، سفید و بی بو بوده و به صورت پولکییا گرانول عرضه می شود کهبه شکل پولکی آن سود پولکی و به شکل دانه ای آن در بازار سود گرانول می گویند. این ماده شیمایییکی از ترکیبات مهم به شمار می رود کهدر بسیاری از صنایع مختلف استفاده می شود. در ادامه با ما همراه باشید تا کاربرد های سود سوزآور در صنایعمختلف را بررسی کنیم.

 

کاربردهای سود سوزآور

سود سوزآور به عنوان ماده اصلی در بسیاری از صنایع مادر مورد استفاده قرار می گیردو کاربردهایگسترده ای دارد. به همین دلیل در تمامی کشورها این ماده شیمیایی را تهیه کرده و در صنایعمختلف استفاده می کنند.سود سوزآور با درصد خلوص متغیری به فروش می رسد و همچنین می توان آن را به صورت دانه، بلوک قالبی و پولک عرضه کرد.

کاربرد عمده سود سوزآور در تولید خمیر کاغذ، کاغذ، صنعت آلومینیوم، صابون و مواد شوینده، محصولات پتروشیمی و مواد شیمیایی است.از دیگر کاربردهایاین ماده شیمایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تصفیه آب

صنایع غذایی

فرآوری نساجی

تولید شیشه

فلزات

معدن

در ادامه توضیح مختصری به کاربردهای مهم این ماده شیمیایی پرداخته ایم:

 

7 کاربرد سود سوزآور در صنایع مختلف

1. سود سوزآور در صنعت کاغذ

سود پرک، یکی از مهمترین ترکیبات مورد استفاده در صنعت خمیر و کاغذ به شمار می رود که از ترکیبات قلیاییاین ماده شیمیایی به همراه ترکیب قلیایی کلر در صنعت کاغذسازی استفاده می شود.هیدروکسید سدیم یا همان سود سوزآور در صنعت کاغذ به دو صورت مایع و جامد وجود دارد که محلول ساخته شده از هیدروکسید سدیم جامد، می تواند با نیتراتیا آنیون های کلرید کربنات ترکیب شود و مواد جدیدتری را تشکیل دهد. این دقیقاً همان چیزی است که در مورد سنتز صابون های سدیم هم اتفاق می افتد.

 

از این ماده شیمیایی در صنعت کاغذسازی برای حذف اولیه جوهر از کاغذ بازیافتی استفاده می شود. به این صورت که سود سوز آور به عنوان یک ماده شیمیایی سفید کننده، جوهر را از کاغذ بازیافتی پاک می کند و سپس آبی کهطول فرآیند تولیدمصرف شده راتصفیه می کند. در ابتدای پردازش چوب به کاغذ، سود سوزآور با سولفید سدیم ترکیب می‌شود تا تمام سلولز را حل کند که جزء اصلی ایجاد کاغذ است.

 

در صنعت کاغذ سازی علاوه بر سود پرک برای تولید این محصول از ssk هم به منظور افزایش مقاومت کاغذ در برابر جذب آب و رطوبت استفاده می شود. برای مطالعه بیشتر در رابطه با ssk اینجا را کلیک کنید.

 

2. سود سوزآور در صنایع شوینده

یکی از مهمترین مزایای سود سوزآور در صنعت شوینده، استفاده از آن در تولید محلول های رفع انسداد لوله می باشد. در واقع ترکیب سود سوزآور منجر به حل شدن چربی و روغن می شود و از گرفتگی لوله جلوگیری می کند. علاوه بر این،محلول های سفید کننده کلر مانند هیپوکلریت سدیم از ترکیب کلر و محلول سود سوزآور ساخته شدهو درنهایت به سفید شدن و ضد عفونی کردن کمک می کند.

 

3.سود سوزآور در پزشکی و داروسازی

سود سوزآور یا همان سودپرک به عنوان ماده اصلی در بسیاری از مسکن ها و داروها استفاده می شود. همچنین برای تولید بسیاری از داروها از جمله مسکن هایی مانند آسپرین و داروهای ضد انعقاد که از لخته شدن خون جلوگیری می کنند، کاربردهای فراوانی دارد.

 

4. کاربرد سود سوزآور در صنعت رنگرزی

امروزه به طور گسترده ای در صنعت نساجی فرآیندهایی همچون مرسریزاسیون و رنگرزی، بخش های جدایی ناپذیر فرآیند تولید نساجی به شمار می روند. مرسریزاسیون فرآیندی است که برای افزایش استحکام، درخشندگی و ترکیبرنگ به پارچه استفاده می شود. در این فرآیند، سود سوزآور به پارچه اضافه می شود تا مقاومت پارچه را افزایش دهد. بطورکلی سود سوزآور در صنعت رنگرزی برای شستن الیاف و از بین بردن چربی قبل از رنگرزی استفاده می شود.

 

5. سود پرک در تصفیه آب و فاضلاب

از طرفی باید گفت که استفاده از سود سوزآور در تصفیه آب باعث کاهش حلالیت سرب و مس در آب می شود. این تغییر دو مزیت خواهد داشت، اولاً وجود سرب و مس در آب آشامیدنی، بیش از حد مجاز برای سلامتی انسان مضر است و ثانیاً به دلیل کنترل میزان سرب و مس، کربنات کلسیم نامحلول در دیواره لوله‌های آب رسوب می‌کند و از ایجادگرفتگی لوله جلوگیری می‌کند.

 

با افزودن اینماده شیمیایی به آب، میزان اسیدیته افزایشیافته، در نتیجه خاصیت قلیایی آن بیشتر می شود. این امر باعث می شود که مواد مضر در آبکاهش یابد و آب تصفیه شود.

 

6. صنعت تولید و پالایش نفت

استفاده از هیدروکسید سدیم (سودسوزآور) باعث می شود تا غلظت سدیم در مواد قابل اشتعال مانند روغن و فرآورده های نفتی افزایشیاید و امولسیون پایداری در محصول ایجاد کند تا در هنگام سوختن مواد قابل اشتعال میزان دود کمتری ایجاد شود.به طور کلی سود سوزآور ماده ای بسیار ارزشمند و مقرون به صرفه در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی است و در تولید و استخراج نفت کاربرد دارد.

 

7. صنعت کاشی و سرامیک

در صنایع کاشی و سرامیک از سود پرک به عنوان مواد ذوب استفاده می‌شود. مواد ذوب، موادی هستند که برای کاهش نقطه ذوب بدنه و یا لعاب کاربرد دارد. این مواد در هنگام پخت بدنه ذوب شده و در هنگام سرد شدن، فاز شیشه‌ای را در بدنه به وجود آورده و در نهایت بلورهای موجود در بدنه پخته شده و موجب افزایش استحکام محصول نهایی می‌گردد.

 

فرآیند سود سوزآور

اگرچه نقطه ذوب سود سوزآور بالا است، اما این ماده به شدت در آب حل می شود و در صورت حل شدن به رنگ روشن در می آید. فرآیند حل کردن سود سوزآور در آب یک فرآیندگرماده است و زمانی که این ماده شیمایی در آب حل می شود، محلولی به دست می آید که PH بالایی دارد و بسیار لغزنده است. به طور کلی هنگامی که سود سوزآور در آب حل می شود، باعث خوردگی بیشتر می شود.

7 کاربرد سود سوزآور در صنایع مختلف

خریدسود سوزآور

برای خرید سود پرک باید آزمایشاتی انجام شود تا درصد خلوص این ماده شیمیایی مشخص شود، ولی از آنجایی که تشخیص مرغوبیت این ماده شیمیایی دشوار است، باید از شرکت های تامین کننده معتبر مانندشرکت تدارک صنعت کاغذ کرماناین ماده را خریداری کنید. این مجموعه بیشترین تمرکز خود را صرف تامین مواد شیمیایی در صنایع مختلف نموده است.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این مجموعه، سایت خبرگزاری ایلنا توضیحات کاملی در رابطه با قطعات یدکی این شرکت، ماشین آلات صنعتی و مواد شیمیاییشرکت تدارک صنعت کاغذ کرمانارائه داده است. برای مطالعه این گزارش اینجا را کلیک کنید.

 

جهت آگاهی از نحوه خرید سودپرک یا همان سود سوزآور به صورت عمده و یا خرده فروشی، به سایت این مجموعه به نشانی kepsico.com مراجعه کرده و با کارشناسان آن تماس حاصل نمایید.