خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

مجموعه : فرهنگ و هنر
خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

رمانی علمی خواندنی و جالب از ماشادود آسیس درباره گرما و سرما

 

کینکاس بوربا

ماشادو دِ آسیس

ترجمه ی عبدالله کوثری

نشر نی

چاپ اول 93
 

خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

 

این رمان نخست به صورت پاورقی در یکی از مجلات بانوان منتشر شد و سرانجام بعد از تجدید نظرهای فراوان به صورت کتاب درآمد. کینکاس بوربا را می توان به معنایی دنباله ی «خاطرات پس از مرگ براس کوباس» دانست، کینکاس بوربا، فیلسوف نامتعارفی است که فلسفه ای نا متعارف تر از خود دارد. کینکاس بوربا مثل دو رمان دیگر ماشادو، از یک سو کندوکاوی موشکافانه در روان و ذهنیت شخصیت هاست، به گونه ای که تمام ضعف ها، خود فریبی ها، فرافکنی ها، و.. را با همان زبان طنزآمیز و گزنده پیش چشم ما می نهد و از سوی دیگر نگاهی انتقادی به اوضاع اجتماعی، سیاسی و اقتصادی امپراتوری برزیل دارد.

 

با انتشار کینکاس بوربا سه رمان بزرگ ماشادو دِ آسیس نویسنده بزرگ برزیلی با ترجمه درخشان عبدالله کوثری در دسترس خوانندگان فارسی زبان قرار می گیرد. ترتیب زمانی این سه رمان بدین قرار است:

 

خاطرات پس از مرگ براس کوباس (نشر مروارید)

 

کینکاس بوربا (نشر نی)

 

دُن کاسمورو (نشر نی)

 

برشی از رمان کینکاس بوربا

 

اگر لطفی به من کرده باشی و خاطرات پس از مرگ براس کوباس را خوانده باشی، این کینکاس بوربا همان موجود رانده از عالم هستی است که در آن کتاب حضور داشت، همان گدا، همان وارث نامنتظر، و بنیان گذار یک مکتب فلسفی. حالا او را در بارباسنا می بینی. هنوز پایش به این شهر نرسیده عاشق بیوه زنی از طبقه متوسط شد که چیزی از مال ومنال دنیا نداشت،….

 

تفکر

سایمون بلک برن

ترجمه ی مریم تقدیسی

انتشارات ققنوس

چاپ اول 93
 

خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

 

«این کتاب مخصوص کسانی است که به موضوعات مهمی همچون دانش، عقل، حقیقت، ذهن، آزادی، تقدیر، هویت، خدا خوبی و عدالت می اندیشد. این مضامین ملک طلق کارشناسان نیستند، بلکه همه طبیعتاً به آنها می اندیشند، چون طرز فکر ما درباره ی دنیا و جایگاهمان در آن را شکل می دهند. متفکران هم درباره ی این مضامین سخن بسیار گفته اند.»

 

از شما چه پنهان (خاطرات مطبوعاتی و سینمایی)

احمد طالبی نژاد

نشر چشمه

چاپ اول 93
 

خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

 

احمد طالبی نژاد، روزنامه نگار، منتقد فیلم، کارگردان و فیلم نامه نویس است. او مدیر مسئول مجله ادبی-هنری هفت بود. احمد طالبی نژاد متولد 1332 و دارای مدرک کارشناسی ادبیات از دانشگاه اصفهان است.

 

« 60 سال سن کمی نیست، فراموش نکنیم که آدلف هیتلر هنگامی که خودکشی کرد تنها 56 سال داشت و شاه هم وقتی مرد همسن من بود. وقتی احساس کردم عوارض پیری –از جمله فراموشی- به سراغم آمده، تصمیم گرفتم دست به این کار پر خطر بزنم و آن چه را دیده و شنیده ام، پیش از آن که دچار فراموشی مطلق شوم بنویسم. در این خاطرات از کسانی حرف زده ام که نقش مهمی در سینما و مطبوعات کشور داشته اند. این روایت من از ماجراهایی است که ذکر شده اند و طبعاً روایت های دیگری هم هست…»

 

یخچال انیشتین

جینگو سگره

ترجمه ی ماندانا فرهادیان

نشر فرهنگ معاصر

چاپ اول 92

خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

 

چرا دمای بدن، چه در قطب چه درصحرای آفریقا همیشه 37 درجه است؟ پنگوئن ها چطور خودشان را گرم نگه می دارند؟ دمای مرکز خورشید را چگونه اندازه می گیرند؟ لایه های یخ درباره ی تاریخ سیاره ی زمین چه اطلاعاتی به ما می دهند؟ چرا انیشتین یک یخچال و این اختراع چه ربطی به بمب اتمی داشت؟

 

در کتاب یخچال اینیشتین دما به عنوان راهنمای یک سفر مهیج و منحصر به فرد به بدن، سیاره ی زمین و دوردست های عالم برگزیده شده است. این کتاب نشان می دهد که گرما و سرما کلید های حیات بوده وهستند و آینده ی آن را رقم می زنند و می توانند معماهای دنیا را حل کنند: از مه بانگ گرفته تا انقراض دایناسورها، تا رسیدن به صفر مطلق

 

سعادت (نمایش نامه)

میخائیل بولگاکف

ترجمه ی مهران سپهران

نشر قطره

چاپ اول 93
 

خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

 

نویسنده کیست؟
 
میخائیل بولگاکف در پانزدهم ماه مه 1891در خانواده‌ای فرهیخته در شهر کیف اوکراین متولد گردید. هر دو پدربزرگش کشیش بودند و پدرش مدرس علم کلام در آکادمی کیف بود. دوران کودکی او دورانی آمیخته با تعلیمات مذهبی بود.

 

در سال 1901 او را به دبیرستان شمارهٔ یک شهر کیف «الکساندرفسکی» فرستادند. در آنجا بود که استقلال و خودرایی واپس زدهٔ خود را نشان داد. به هیچ گروه یا انجمن سیاسی نپیوست و شخصیت منحصربه‌فرد و نامتعارفش توجه اطرافیان را به خود جلب کرد. گرچه میخائیل دوست داشت دنباله کار پدر را بگیرد اما پدرش علاقه‌مند بود پسرش پزشک شود. میخایئل پس از پایان تحصیلات دبیرستانی در 1909 به دانشکده پزشکی روی آورد و در 1916 آنرا به پایان رساند.

 

خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

 

در سال 1907 پدر بولگاکف، آفاناسی ایوانویچ در گذشت. این حادثه برای خانواده ضربهٔ سنگینی بود؛ زیرا افزون بر وابستگی شدید عاطفی افراد خانواده به پدر، مادر خانواده قادر به تامین هزینهٔ زندگی آنها نبود.

 

در بهار 1916، بولگاکف، دانشکدهٔ پزشکی را به پایان رساند و کمی بعد به خدمت سربازی احضار شد. علاقه شخصی بولگاکف به زبان‌ها و ادبیات خارجی باعث شد که در کنار کار پزشکی در زمینه ادبی نیز رشد کند.

 

در پاییز همان سال ارتش، او را به عنوان پزشک به روستای «نیکلسکی» در منطقهٔ اسمالنسک اعزام کرد. خاطرات این دوران در مجموعهٔ داستان «یادداشتهای پزشک جوان» آمده‌است.

 

یک سال بعد از اتمام دانشگاهش بود که انقلاب روسیه و به دنبال آن جنگ‌های داخلی در گرفت و بولگاکف به عنوان پزشک در جبهه‌ها فعالیت می‌کرد..

 

هرچند بولگاکف عملاً نشان داده بود که به هیچ گروهی وابسته نیست اما پس از پیروزی بلشویک‌ها، آنها اجازه ندادند فعالیت وسیع ادبی داشته باشد. زیرا پدرش مدرس مذهبی و دو برادرش ضدانقلاب و فراری بودند.

 

بولگاکف درطول زندگی سه بار ازدواج کرد. او در سال 1910 میخائیل با «تاتیانا نیکلایونا لاپا» که دوره دبیرستان را می‌گذراند آشنا شد و این آشنایی در سال 1913 به ازدوجشان انجامید و در سال 1924 به شکست منتهی شد. او در همین سال با لوبوف بلوزسکی ازدواج کرد. این ازدواج هم در سال 1932 به جدایی انجامید و کمی بعد با «یلنا شیلوفسکی» ازدواج کرد. اعتقاد بر این است که «یلنا شیلوفسکی» منبع الهام شخصیت مارگارتا در رمان «مرشد و مارگاریتا» بوده‌است.

 

درباره ی کتاب

سعادت نمایش نامه ای فانتزی است که بولگاکف در سال 1934 نوشت. این اثر نیز همچون دیگر آثار او امکان انتشار و اجرا در زمان حیات نویسنده را به دست نیاورد. ولی به موضوع جدید و جالبی در زمان خود پرداخت. در «سعادت» بولگاکف آینده ی خیالی نظام کمونیستی را به تصویر کشیده است. یک مخترع از طریق ماشین زمانی که خود اختراع کرده است به کشور آرمانی شوروی در قرن بیست و سوم وارد می شود و……

 

از انعطاف پذیری تا شورش (تلاش برای فهم پدیده انقلاب های عربی)

جمعی از نویسندگان

ترجمه ی رضا التیامی نیا و علیرضا سمیعی اصفهانی

انتشارات نیسا

چاپ اول 93

خواندنی های جالب ماشادود آسیس + عکس

 

 
هدف این کتاب ارائه درکی جامع از قیام های عربی و همچنین معرفی دقیق عوامل مهمی است که می تواند در توجیه وتبیین بسیج توده ای مردم خاورمیانه در سال 2011 سودمند باشد. بر این اساس نویسندگان کتاب می کوشند، داستان حیرت انگیزی درباره ی اراده ی انسان و چگونگی غلبه او بر ترس را با تأکید برعوامل درونی و ویژگی های موثر در شکل گیری این جنبش برای ما روایت کنند عوامل و ویژگی هایی مانند اقتدارگرایی سیاسی در رژیم های حاکم بر این کشورها و بی عدالتی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و جمعیتی موجود.