چای ایرانی بهتر است یا خارجی؟ بهترین چای ایرانی کدام است؟

مجموعه : تغذیه مناسب
چای ایرانی بهتر است یا خارجی؟ بهترین چای ایرانی کدام است؟

چای ایرانی بهتر است یا خارجی؟ بهترین چای ایرانی کدام است؟

اینکه چای ایرانی بهتر است یا خارجی، یکی از دغدغه‌های همیشگی خریداران چای است. اکثر آن‌ها دقیقا نمی‌دانند که کدام چای و چرا بهتر است؛ به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مقاله این مورد را توضیح داده و برای همیشه به این شک و تردید پایان دهیم. از آن‌جایی که این ممکن است سوال شما هم باشد، توصیه می‌کنیم حتما در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

 

تفاوت چای ایرانی و خارجی

این دو چای در خصوصیات زیر با هم تفاوت دارند:

 

1-در تولید چای ایرانی از هیچ سمی برای مقابله با آفات استفاده نمی‌شود
در بسیاری از کشورهای تولیدکننده چای مانند هند، کنیا و سریلانکا به دلیل آب و هوایی که دارند، احتمال آفت زدن به زمین‌های چای زیاد است و آن‌ها ناچارند که برای مقابله با آفات، از سموم شیمیایی استفاده کنند؛ اما در ایران، به علت آب و هوای مناطق شمالی مانند گیلان و مازندران که چای در آن کشت می‌شود، این احتمال کم‌تر است؛ به همین دلیل برای تولید چای ایرانی، هیچ سمی به کار نمی‌رود و همین باعث شده که چای ایرانی از چای خارجی سالم‌تر باشد.

2- در چای ایرانی از هیچ افزودنی شیمیایی استفاده نمی‌شود
در بیش‌تر چای‌های خارجی، برای افزایش رنگ، طعم و عطر چای از انواع افزودنی‌های شیمیایی استفاده می‌شود. مصرف چایی که در آن از افزودنی‌های شیمیایی استفاده شده باشد، برای بدن مضر بوده و در طولانی‌مدت می‌تواند سبب آسیب به معده شود. یکی از برتری‌های چای ایرانی نسبت به چای خارجی این است که در آن، از این افزودنی‌ها استفاده نمی‌شود.

چون در چای ایرانی از افزودنی شیمیایی استفاده نمی‌شود، برای اینکه چای ایرانی شما خو‌ش‌رنگ شود، لازم است که آن را به میزان کافی بگذارید تا دم بکشد و هم‌چنین برای خوش‌عطر و خوش‌طعم کردن آن، می‌توانید از انواع افزودنی‌های طبیعی مانند هل، دارچین و گل محمدی استفاده نمایید.

3با خرید چای ایرانی، از چایکاران و تولید داخلی حمایت کرده‌اید
در استان گیلان و مازندران حدود ۲۵ هزار هکتار باغ چای و حدود ۱۵۰ کارخانه چای وجود دارد که برای تولید چای سیاه و سبز فعالیت می‌کنند. هم‌چنین حدود ۱۰۰ هزار خانوار به صورت مستقیم و غیرمستقیم، بخشی از هزینه‌های زندگی خود را از طریق تولید چای ایرانی تامین می‌کنند. در گذشته مردم تمایل چندانی به استفاده از چای ایرانی نداشتند اما در سال‌های اخیر، بسیاری از افراد برای حمایت از تولید داخلی، تجربه طعم واقعی چای و مراقبت از سلامتی خود به مصرف چای ایرانی روی آورده‌اند و همین موضوع باعث انگیزه گرفتن چایکاران و کارخانجات برای افزایش تولید چای مرغوب ایرانی شده است.

چای ایرانی بهتر است یا خارجی؟ بهترین چای ایرانی کدام است؟

اکنون که متوجه شدید چرا چای ایرانی بهتر از چای خارجی است، لازم است این نکته را نیز بدانید که همه چای‌های ایرانی مشابه نیستند و در انواع و کیفیت‌های مختلفی در بازار موجودند. اگر دوست دارید بدانید کدام چای ایرانی از بقیه بهتر است، ادامه مقاله را بخوانید.

 

انواع چای ایرانی

همه چای‌های ایرانی از یک گیاه به دست می‌آیند ولی متناسب با اینکه از کدام قسمت آن گیاه تولید شده باشند، در دسته‌های مختلفی قرار می‌گیرند و دارای ویژگی‎‌های مختلفی می‌باشند. معروف‌ترین دسته‌های چای ایرانی شامل موارد زیر است:

 

1-چای سرگل: این چای که از غنچه و برگ‌های بالایی چای به دست می‌آید، به عنوان مرغوب‌ترین چای ایرانی شناخته می‌شود. چای سرگل دارای برگ‌های کوچک و پیچیده، عطر و طعم بی‌نظیر و رنگ بسیار خوبی بوده و از سایر چای‌های ایرانی گران‌تر است.

 

2-چای ممتاز: این چای از نظر کیفیت، بعد از چای سرگل و در رده دوم قرار دارد. برگ‌های این چای نسبت به چای سرگل کمی بزرگ‌تر هستند ولی هم‌چنان حالت پیچشی دارند. چای ممتاز نسبت به چای سرگل دارای طعم ملایم‌تر و تلخی کم‌تر می‌باشد و قیمت آن از چای سرگل کم‌تر و از چای قلم بیش‌تر است.

 

3- چای قلم: چای قلم از برگ‌های پایین‌تر چای به دست می‌آید، دارای اندازه درشت‌تر، طعم ملایم‌تر و رنگ کم‌تری نسبت به دو چای قبلی می‌باشد؛ هم‌چنین قیمت چای قلم ارزان‌تر از چای سرگل و ممتاز است.

 

4-چای شکسته: در طول فرآیند تولید چای، بخشی از برگ‌های چای می‌شکنند و به چند تکه تقسیم می‌شوند. به چایی که از این برگ‌های خرد شده تشکیل می‌شود، چای شکسته می‌گویند. این چای نسبت به چای سرگل و ممتاز وزن کم‌تری دارد، پیچیدگی آن کم‌تر بوده و زوددم‌تر است.

 

5-چای باروتی: این چای شباهت زیادی به چای شکسته دارد ولی دارای اندازه کوچک‌تر و برگ‌های خردتری می‌باشد. از آن جایی که چای باروتی هم زوددم است و هم رنگ زیادی دارد، معمولا از آن در تهیه دمنوش‌ها و تی‌بگ‌ها استفاده می‌شود.

 

کدام چای ایرانی بهتر است؟

به صورت کلی با توجه به مطالب گفته شده در بالا، چای سرگل از بقیه چای‌ها بهتر و باکیفیت‌تر است و بعد از آن چای ممتاز قرار می‌گیرد. البته بقیه چای‌ها هم دارای کیفیت به نسبت خوبی هستند و هر یک طرفداران خاص خود را دارند. مثلا عده زیادی از افراد، چای قلم را به علت عطر و طعم ملایم و قیمت مناسبی که دارد دوست دارند و برخی چای شکسته را به دلیل اینکه سریع دم می‌کشد و مجبور نیستند مدت زیادی منتطر بمانند، ترجیح می‌دهند. پس انتخاب چای به ذائقه و سلیقه شما نیز بستگی دارد.

 

چای خود را از فروشگاه‌های معتبر بخرید

عده‌ای از مردم معتقدند که چای‌های ایرانی درجه یک مانند چای سرگل یا ممتاز صادر می‌شوند و آنچه که در بازار داخل به فروش می‌رسد، چای درجه دو و بی‌کیفیت است؛ در حالی که این موضوع صحت ندارد و کاملا برعکس است. علت این تفکر این است گاهی برخی از افراد سودجو، چای ایرانی درجه دو را به اسم چای درجه یک می‌فروشند و این ذهنیت غلط در مشتری به وجود می‌آید که تمام چای‌های ایرانی بی‌کیفیت هستند. بنابراین لازم است که برای خرید چای ایرانی خوب حتما به فروشگاه‌های معتبر از جمله فروشگاه درکام (dorkam.com) مراجعه نمایید و با خیال راحت چای باکیفیت و تازه تهیه کرده و از عطر و طعم عالی آن لذت ببرید.

منبع: سایت درکام

برچسب‌ها: