تشکیل ارتش مبارزه با گروه داعش

مجموعه : جامعه و سیاست
تشکیل ارتش مبارزه با گروه داعش

ارتش مبارزه با گروه داعش تشکیل شد. در نشست جده که با حضور اعضای اتحادیه کشورهای خلیج فارس و «جان کری» وزیر امورخارجه آمریکا، برگزار شد؛ تصمیم گرفته شده است تا سه کشور نام برده نسبت به تربیت نیروهای ارتش تازه تاسیس ـ که ابتدا وظیفه مبارزه با داعش و سپس دولت سوریه را برعهده خواهد گرفت ـ متعهد شوند

 

اعضای “ائتلاف بین‌المللی مبارزه با داعش” تصمیم گرفتند تا ارتشی را برای مبارزه با این گروه تروریستی تشکیل دهند که وظیفه آموزش و سازمان دهی آنان بر عهده ترکیه، عربستان و اردن خواهد بود.
داعش

روزنامه تایمز لندن از توافقات پشت پرده نشست چند روز قبل جده که با نام ایجاد ائتلاف بین المللی برای مقابله با داعش برگزار شده بود خبر داد. این روزنامه با بیان این که کشورهای حاضر تصمیم گرفته اند تا با نام مبارزه با داعش ارتش دومی را برای مبارزه در سوریه تشکیل دهند، نوشت: وظیفه آموزش و سازمان دهی این ارتش جدید بر عهده ترکیه، عربستان و اردن خواهد بود.

 

در نشست جده که با حضور اعضای اتحادیه کشورهای خلیج فارس و «جان کری» وزیر امورخارجه آمریکا، برگزار شد؛ تصمیم گرفته شده است تا سه کشور نام برده نسبت به تربیت نیروهای ارتش تازه تاسیس ـ که ابتدا وظیفه مبارزه با داعش و سپس دولت سوریه را برعهده خواهد گرفت ـ متعهد شوند.

 

مرحله نخست این ارتش با آموزش 4 هزار نیروی تازه نفس توسط کارشناسان سازمان سیا در اردن انجام شده است. پس از آموزش این 4 هزار نفر تصمیم گرفته شده است تا با تاسیس پایگاه های نظامی در سه کشور ترکیه، اردن و عربستان نیروهای جدیدی نیز به آن اضافه شود. گفتنی است، یکی از راه کارهای اوباما برای مبارزه با داعش تقویت گروه های تروریستی ملایم در برابر آنها است تا با استفاده از این گروه‌ها خطر داعش در منطقه دفع شود.

 

هیچ کدام از کارشناسان آمریکایی در مورد این که چه تضمینی برای تبدیل نشدن این گروه‌های ملایم به گروه های تندرو در آینده وجود دارد توضیحی ارایه نکرده‌اند.

 

اولین محاکمه یکی از اعضای داعش در آلمان

شبه نظامی معروف آلمانی 15 سپتامبر به دادگاه رفت و به مبارزه برای گروه داعش در سوریه متهم شد. این اقدام در میان درخواست‌ها برای افزایش تلاش‌ها برای جلوگیری از حملات در اروپا توسط گروه‌های افراطی صورت گرفت.

 

به گزارش ایسنا، به نقل از آژانس خبری فرانسه، کژشنیک بریشا، جوان 20 ساله متولد فرانکفورت و از خانواده‌ای کوزوویی، متهم به عضویت در یک سازمان تروریستی خارجی شده است.

 

جلسه دادرسی به پرونده این فرد تحت تدابیر شدید امنیتی در میان سختگیری کشورهای غربی درباره تهدید شهروندانی که از سوریه و عراق بازمی‌گردند برگزار شد.

 

دادستانان فدرال معتقدند، بریشا به همراه سایر افراطیون از طریق ترکیه در ژوئیه 2013 به قصد پیوستن به جنگ برای ایجاد یک “خلافت” در عراق و سوریه به سوریه سفر کرده است.

 

وی پس از رسیدن به سوریه به سرعت تحت آموزش استفاده از سلاح گرم قرار گرفته و به عنوان یک پزشک و نگهبان شروع به فعالیت کرده است.

 

بریشا طی شش ماهی که در سوریه بوده دست کم در کنار گروه داعش در سه جنگ علیه نیروهای بشار اسد جنگیده است.

 

او به دلایلی که برای مقامات نامشخص است در دسامبر 2013 به آلمان بازمی‌گردد و در فرودگاه فرانکفورت بازداشت شد.

 

به اعتقاد دادستانان هیچ شواهدی درباره طرح‌ریزی یک حمله در آلمان توسط وی وجود ندارد اما ماموران تحقیق امیدوارند بتوانند اطلاعاتی از نحوه کار در داخل داعش پیش از اعلام رای هیات منصفه در اواخر نوامبر به دست آورند.

 

مقامات دولت آلمان تخمین می‌زنند حدود 400 آلمانی برای مبارزه در کنار داعش به عراق و سوریه سفر کرده‌اند.

 

توماس دومزیر، وزیر کشور آلمان 12 سپتامبر اعلام کرد، آلمان حمایت فعال از داعش را غیرقانونی می‌داند و این حمایت شامل عضوگیری و تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی می‌شود

 

 

 

منبع: تبیان