امروزه پیشرفت تکنولوژی صنعت پزشکی را تحت تاثیر خود قرار داده است و با تحولات عظیمی در زمینه ی پزشکی و دندانپزشکی روبرو هستیم. تکنولوژی در زمینه سرعت روند درمان، پیشرفت تجهیزات پزشکی و پیشرفت در سرعت و دقت تشخیص به کمک پزشکان و متخصصین آمده است.
تاثیر تکنولوژی در حوزه دندانپزشکی نیز در زمینه ساخت دستگاه های پیشرفته، نرم افزارهای تخصصی با دقت بالا و مواد درمانی به خوبی مشهود است. یکی از حوزه های دندانپزشکی که با کمک تکنولوژی پیشرفت زیادی داشته حوزه کاشت دندان به روش ایمپلنت است. در ادامه این مقاله به معرفی جدیدترین تکنولوژی برای جایگزینی دندان های از دست رفته می پردازیم.
اگر شما هم به هر دلیلی یک یا چند دندان خود را از دست داده اید، احتمالا به دنبال بهترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته خود هستید. امروزه با پیشرفت تکنولوژی روش های مختلفی برای کاشت دندان به وجود آمده است. از متداول ترین روش های کاشت دندان می توان به بریچ دندان، پروتز متحرک، فلیپر و ایمپلنت دندان اشاره کرد. شما می توانید با توجه به شرایط فک و دندان هایتان، تشخیص دندانپزشک و بودجه ای که برای این کار در نظر گرفته اید، مناسب ترین روش را برای خود انتخاب کنید. در این مقاله ما قصد داریم تا به معرفی جدیدترین تکنولوژی در زمینه کاشت دندان به روش ایمپلنت بپردازیم.
شاید بتوان گفت که کاشت دندان به روش ایمپلنت یکی از بزرگترین هدایای پیشرفت علم و تکنولوژی به انسان است. افرادی که به هر دلیلی از جمله پوسیدگی دندان، تصادف، ضربه و یا بیماری دندان های خود را از دست داده اند، به کمک ایمپلنت دندان می توانند دوباره دندانی دقیقا شبیه به دندان های طبیعی خود داشته باشند و دوباره لذت داشتن لبخندی زیبا و همچنین لذت غذا خوردن با آسودگی خاطر را تجربه کنند.
در کاشت دندان به روش ایمپلنت، طی یک جراحی یک پایه فلزی از جنس تیتانیوم درون استخوان فک قرار میگیرد و به عنوان پایه ایمپلنت یا همان ریشه دندان عمل می کند. پس از طی شدن دوره ی نقاهت به کمک یک رابط به نام اباتمنت یک روکش برروی آن قرار می گیرد که به عنوان تاج دندان در نظر گرفته می شود. امروزه روش های متعددی برای کاشت ایمپلنت دندان وجود دارد که دندانپزشک متخصص با توجه به شرایط هر بیمار مناسب ترین روش را برای او انتخاب می کند.
ایمپلنت یکی از مطمئن ترین روش های کاشت دندان است که ماندگاری بالایی حدود 15 تا 20 سال دارد. شاید بتوان بزرگترین ایراد این روش را نیاز به یک یا چند جراحی و دوره ی نقاهت طولانی در نظر گرفت. پیشرفت تکنولوژی تحولی عظیم در زمینه ایمپلنت های دندانی پدیدآورده است که این پروسه را هم برای بیمار و هم دندانپزشک آسان تر و کوتاه تر کرده است. این روش که ایمپلنت دیجیتالی نام دارد را می توان جدیدترین روش کاشت دندان در نظر گرفت.
ایمپلنت دیجیتال (digital implant) روشی نوین مبتنی بر تکنولوژی در حوزه دندانپزشکی است که جایگزین روش های سنتی ایمپلنت شده و میزان درد و خونریزی بیمار پس از جراحی را تا حد زیادی کم می کند. آمار نشان می دهد که میزان رضایت بیماران از این روش تقریبا دو برابر روش های قدیمی کاشت ایمپلنت است.
کاشت دندان به روش ایمپلنت دیجیتال با استفاده از اسکنرهای پیشرفته سه بعدی و مدلسازی های کامپیوتری انجام می شود. در این روش با استفاده از اسکنر سه بعدی شرایط استخوان فک و اعصاب درون آن به دقت بررسی می شود. با استفاده از تحلیل اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزارهای پیشرفته، مناسب ترین محل برای کاشت ایمپلنت انتخاب می شود. به کمک این اطلاعات و تخمین دقیق محل کاشت، جراحی با کمترین میزان شکاف و آسیب به فک انجام می شود. در نتیجه میزان درد و خونریزی بیمار تا حد زیادی کاهش می یابد و دوران نقاهت کوتاه تر می شود.
همانطور که اشاره کردیم این روش دارای مزایای متعددی نسبت به سایر روش های ایمپلنت دندان است. با این وجود مانند هر روش دیگری ممکن است معایبی نیز داشته باشد. با این حال با اطمینان می توان گفت که در برابر مزایا و ویژگی های منحصر به فرد این روش معایب آن بسیار کمتر هستند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب این انقلاب نوین حوزه دندانپزشکی می پردازیم.
اصلی ترین تفاوت ایمپلنت دیجیتال با ایمپلنت معمولی در شیوه جراحی و دوره ی نقاهت پس از آن است. در روش معمولی ممکن است نیاز به یک یا چند مرحله جراحی سنگین برای کاشت ایمپلنت باشد. که هر مرحله بسته به شرایط جسمانی بیمار حدود ده روز دوره نقاهت دارد. اما روش دیجیتال با کمک ابزارهای دقیق و پیشرفته نیاز به جراحی های سنگین را کم کرده و با یک برش کوچک و دقیق می توان ایمپلنت را درون استخوان فک قرار دهد. بدون شک وقتی جراحی و ناحیه برش خورده کوچک و سطحی باشد درد و خونریزی و دوره نقاهت نیز کاهش می یابد. احتمال موفقیت و ماندگاری ایمپلنت دیجیتال نیز بسیار بیشتر از روش معمولی است.
دومین تفاوت این دو روش را می توان هزینه آن ها در نظر گرفت. در ایمپلنت به روش دیجیتال به دلیل استفاده از تجهیزات به روز و گران قیمت و دانش تخصصی دندانپزشک معالج هزینه تمام شده کاشت ایمپلنت برای بیمار حدود 30 درصد بیشتر از روش معمولی خواهد بود.
نحوه محاسبه قیمت ایمپلنت دیجیتال دندان به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
بدون شک یکی از مهم ترین عواملی که در انتخاب روش درمانی وجود دارد هزینه آن است. همانطور که پیش تر نیز اشاره کردیم هزینه تمام شده ایمپلنت دیجیتال دندان به طور قابل توجهی از روش معمولی گران تر است و همین امر باعث می شود تا همچنان بسیاری از افراد تمایل به استفاده از روش قدیمی را داشته باشند. اما باید گفت که مزایای بسیار زیاد این تکنولوژی جدید کاملا ارزش آن را دارد تا حتی با وجود گران تر بودن نیز انتخاب شود. به لطف کاشت دندان به روش ایمپلنت دیجیتال شما از جلسات متعدد درمانی رها خواهید شد و در زمان کوتاه تر و با درد و خونریزی کمتر دندان هایی زیبا و طبیعی خواهید داشت.