طرز تهیه یک سوپ مقوی و کم چرب مناسب برای غذاهای رژیمی و افرادی که اضافه وزن دارند.
مواد لازم:
ساقه كرفس: 2 عدد
پياز (نگيني خرد شده) متوسط: يك عدد
روغن زيتون: يك قاشق سوپخوري
سيبزميني متوسط: 8 عدد
آب: 4 پيمانه
جعفري (خشك شده): 2 قاشق سوپخوري
پودر پياز يا گرانول پياز: يك قاشق سوپخوري
پودر سير يا گرانول سير: يك چهارم قاشق مرباخوري
ريحان (خشك شده): يك چهارم قاشق مرباخوري
مريم گلي (استوخودوس): به مقدار كم (به دلخواه)
بادام هندي خام: سه چهارم پيمانه
آب: يك پيمانه (سرخالي)
نمك: 2 قاشق مرباخوري
طرز تهيه:
1- در ظرف مناسبي پياز نگيني شده و كرفس خرد شده را روي حرارت ملايم يا متوسط با روغن سرخ كنيد تا پيازها شفاف شوند.
2- سيبزمينيها را شسته و پوست بكنيد و در اندازههاي مناسب خرد كنيد. سپس در ظرف مناسبي با 4 پيمانه آب ريخته، ظرف را روي شعله قرار داده و حرارت را زياد كنيد.
3- سپس كمي نمك و فلفل اضافه كرده و سيبزمينيها را با حرارت بالا بپزيد. هنگامي كه سيبزمينيها نرم شدند (له نشوند) شعله را كم كنيد.
4- در اين مرحله بادام زميني، يك پيمانه آب و نمك را در مخلوطكن بريزيد و مخلوط كنيد تا زماني كه نرم و يكدست شوند.
5- هنگامي كه سيبزمينيها نرم شدند مواد داخل مخلوطكن را به آنها اضافه كرده و بگذاريد كمي بپزند. اين سوپ داغ را سرو كنيد.
انواع ديگر سوپ سيبزميني:
1- سوپ تره فرنگي و سيبزميني: يك تره فرنگي خرد شده را همراه با كرفس و پياز تفت دهيد.
2- سوپ سير و سيبزميني: سه حبه سير كاملا ريز شده را در لحظه آخر تفت دادن به مواد تفت داده شده اضافه كنيد.