پسته چه خواصی برای بدن دارد؟

مجموعه : تغذیه مناسب
پسته چه خواصی برای بدن دارد؟

پسته به‌عنوان مغز معجزه‌گر، سرشار از فیبر، پروتئین، ویتامین‌ها، چربی‌های سالم و آنتی‌اکسیدانه. مصرف این مغز خواص بی‌نظیری برای سلامت بدن داره. افراد برای دستیابی به خواص پسته، باید اون رو به‌صورت مرتب و مداوم در برنامه غذاییشون بزارن. مغز پسته در درمان بیماری‌ها، کنترل اون‌ها و بالابردن سطح ایمنی بدن موثره؛ بنابراین برای اینکه بتونین بیشتر این مغز و خواص اون‌رو بشناسین ادامه این مطلب رو بخونید.

آیا پسته برای شما مفید است؟

پسته یه مکمل مغذی و مفید برای رژیم غذایی شماست. این مغز مفید از 20% پروتئین تشکیل شده که در مقایسه با دیگر آجیل‌ها، کالری و پروتئین بالاتری داره. پروتئین موجود در پسته به ایجاد احساس سیری و تناسب وزن در افراد کمک می‌کنه. این مغز پرخاصیت منبعی غنی از آنتی‌اکسیدانه که بعد از گردو رتبه دوم را رو به خودش اختصاص داده.

آنتی‌اکسیدان‌ها به مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنن؛ اون‌ها ترکیباتی در بدن شما هستن که می‌تونن به سلول‌ها، پروتئین‌ها و DNA شما آسیب برسونن. همین‌طور باعث پیری زودرس و بیماری‌هایی مثل سرطان، دیابت و بیماری قلبی می‌شن. پسته منبع خوبی از اسیدهای چرب غیراشباع و پتاسیمه که هر دو دارای ویژگی‌های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستن. این نوع مغز مغذی مثل دیگر آجیل‌ها جزء اصلی رژیم غذایی مدیترانه‌ای محسوب می‌شه که با سلامت کلی در درازمدت مرتبطه.

فواید پسته

پسته یکی از بهترین و خوشمزه‌ترین مغزها محسوب می‌شه که ویتامین‌ها، املاح معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های بسیاری رو در خودش جای داده. این مغز با منبعی غنی از ویتامین‌ها می‌تونه به بهترشدن وضعیت سلامت بدن افراد کمک کنه؛ برای آشنایی بیشتر با خواص پسته می‌تونین در ادامه با ما همراه باشین.

ترویج باکتری‌های سالم روده

پسته سرشار از فیبره که می‌تونه به‌عنوان یه پری‌بیوتیک عمل کنه و با کمک به رشد باکتری‌های خوب بدن هضم غذا رو آسون خواهد کرد. باکتری‌های روده شما قادر به تخمیر فیبر و تبدیل اون به اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه هستن که به کاهش خطر ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و اختلالات گوارشی کمک می‌کنه.

کاهش فشار خون و سطح کلسترول

بر اساس مطالعات انجام‌شده در پسته اثرات کاهش‌دهنده کلسترول دیده شده. این آجیل دارای فیبر و مقادیر زیادی از چربی‌های اشباع نشده و غیر اشباعه که همگی با سطح کلسترول سالم و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط هستن. تحقیقات نشان می‌دن که خوردن پسته در مقایسه با سایر آجیل‌ها، باعث کاهش فشار خون می‌شه.

سطح قند خون سالم

از دیگر خواص پسته می‌شه به کنترل سطح قند خون سالم اشاره کرد. پسته دارای شاخص گلیسمی پایینیه، به این معنی که خوردن اون باعث افزایش شدید قند خون نمی‌شه. این مغز دارای آنتی‌اکسیدان‌ها، کاروتنوئیدها و ترکیبات فنلیه که همگی از سطح قند خون سالم حمایت می‌کنن.

بهبود سلامت عروق خونی

اسیدهای آمینه در بدن ضروری و مهم هستن، بنابراین اگه بدن شما نمی‌تونه اون‌ها رو بسازه، باید از طریق رژیم غذایی دریافتش کنین. اسیدهای آمینه موجود در پسته میزان چربی و قند (شاخص گلیسمی) خون رو کاهش می‌دن و می‌تونن رگ‌های خونی شما رو تقویت و اون‌ها رو انعطاف‌پذیرتر کنن.

سلامت چشم

پسته با بالاترین سطح زآگزانتین و لوتئین در میان آجیل‌ها، از چشمان شما در برابر آسیب‌های ناشی از نور آبی محافظت می‌کنه. این مغز مقوی نیز امکان ابتلا به بیماری دژنراسیون ماکولا رو هم کاهش می‌ده؛ این بیماری چشمی با افزایش سن باعث کاهش بینایی کمک می‌کنه.

کاهش وزن

خوردن پسته ممکنه به کاهش وزن هم کمک کنه. این مغز معجزه‌گر سرشار از فیبر و پروتئینه، برای همین با ایجاد احساس سیری ممکنه اشتها رو در افراد کاهش بده و در نتیجه پایین‌اومدن وزن رو به‌همراه داشته باشه. البته مصرف بیش‌از اندازه پسته ممکنه نتیجه عکس رو برای شما رقم بزنه. شاید عجیب به‌نظر برسه؛ اما استفاده از پسته با پوست به‌جای مغز پسته، می‌تونه انتخاب بهتری برای شما باشه.

پسته‌های پوست‌کنده رو کنار بزارین و پسته‌های پوسته‌دار رو برای میان‌وعده انتخاب کنین. پسته‌های پوسته‌دار، آهسته و آگاهانه غذا خوردن رو ترویج می‌کنن؛ زیرا برداشتن پوست اون زمان می‌بره. همچنین جمع‌شدن پوسته‌ها در مقابل شما نشان می‌دن که تا به حال چه مقدار پسته خوردین. طبق تحقیقات انجام‌شده افرادی که پسته بدون پوست مصرف می‌کنن، در مقایسه با افرادی که پسته پوست‌دار می‌خورن، ۴۱ درصد کالری کمتری مصرف می‌کنن. برای خرید انواع پسته درجه یک و قرار دادن اون در رژیم غذایی کافیه به سایت ناتژی (https://nutgy.com/) سر بزنین.

کمک به زنان باردار

فواید پسته برای زنان باردار و شیرده بی‌نظیره. رژیم غذایی حاوی پسته در سلامت زنان باردار و رشد جنین می‌تونه موثر باشه. پسته به‌دلیل ارزش غذایی بالا می‌تونه برای زنان شیرده هم مفید باشه. مصرف پسته در دوران شیردهی به تقویت سیستم ایمنی بدن مادر و همین‌طور کودک کمک می‌کنه. بنابراین بهتره پسته رو در برنامه غذایی زنان باردار و شیرده قرار بدین و از فواید بی‌نظیر اون بهره ببرین.

بهبود عملکرد شناختی

پسته مثل انواع دیگر مغزها منبع خوبی از ویتامین E به‌حساب می‌آد. بر اساس تحقیقات انجام‌شده، ویتامین E، خطر ابتلا به نوروپاتی محیطی رو کاهش می‌ده. همچنین مصرف مداوم این مغز هم می‌تونه به کاهش اضطراب در افراد کمک کنه. پسته عملکرد شناختی، یادگیری و حفظ اطلاعات رو بهبود می‌بخشه و اسیدهای چرب ضروری رو در مغز حفظ می‌کنه. این مغز مفید در محافظت از عملکرد مغز در مقابل مشکلات بالقوه و ناشی از داروهای ضد سرطان نقش داره.

عوارض پسته

با وجود خواص بی‌نظیر و متعدد پسته، ممکنه این مغز مفید برای برخی از افراد مضر باشه. مصرف پسته ممکنه عوارض مختلفی رو به‌همراه داشته که بد نیست از وجود اون‌ها مطلع بشین.

فواید پسته

1- خطرات سدیم

پسته خام سدیم زیادی نداره در هر 1 فنجان حدود 1 میلی‌گرم سدیم موجوده؛ اما این در مورد پسته بو داده که اغلب با نمک طعم‌دار می‌شه صدق نمی‌کنه. یه فنجان پسته بو داده خشک نمکی، 526 میلی‌گرم سدیم داره. سدیم بیش‌از حد می‌تونه شما رو در معرض خطر بیشتری برای مواردی مثل فشار خون بالا، بیماری قلبی و سکته قرار بده.

2- خطرات FODMAP

FODMAP مخفف الیگوساکاریدهای قابل تخمیر، دی ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلی‌الهاست. به بیان ساده‌تر، FODMAPها انواع خاصی از کربوهیدرات‌ها هستن؛ این‌ها کربوهیدارت‌هایی با زنجیره کوتاه رو شامل می‌شن که نمی‌تونن به‌درستی جذب معده بشن. این کربوهیدارت‌ها علائمی رو در افراد مبتلا به IBS ایجاد می‌کنن. افراد مبتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر یا IBS ممکنه FODMAP رو در رژیم غذاییشون محدود کنن تا کنترل بهتری روی علائم خودشون داشته باشن. پسته به‌دلیل داشتن فروکتان به‌عنوان یه ماده غذایی با FODMAP بالا در نظر گرفته می‌شه. اگر دچار عدم تحمل فروکتان هستین پسته ممکنه شکم شما رو آزار بده. ممکنه شما با مشکلات زیر دست‌وپنجه نرم کنین:

  • نفخ
  • حالت تهوع
  • درد

3- خطرات آلرژی

پسته یه نوع آجیل درختیه که ممکنه در بدن بعضی از افراد، آلرژی ایجاد کنه. آلرژی به پسته ممکنه واکنش‌های جدی رو به‌همراه داشته باشه؛ بنابراین باید از خوردن این مغز خودداری کنین. علائم واکنش آلرژیک به پسته می‌تونه شامل موارد زیر باشه:

  • خارش دهان، چشم، پوست یا گلو
  • مشکل در بلع
  • حالت تهوع و درد شکم
  • اسهال
  • احتقان یا آبریزش بینی
  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس
  • آنافیلاکسی

شوک آنافیلاکتیک می‌تونه کشنده باشه. اگه به آجیل درختی حساسیت دارین، همیشه یه انژکتور خودکار حاوی اپی‌نفرین (یا آدرنالین) در دسترس داشته باشین. اپی‌نفرین تنها درمان شوک آنافیلاکتیک به‌حساب می‌آد.

پسته و انواع آن

فاقد کلسترول و منبعی عالی از ویتامین‌ها و مواد معدنی به‌حساب می‌آد. این مغز مفید ویتامین‌هایی مثل منگنز، فسفر، روی، مس، ویتامین B6 و تیامین رو به بدن شما منتقل می‌کنه. همچنین مقدار زیادی از پتاسیم رو در خودش جای داده که با تزریق اون به بدنتون، فواید بسیاری براتون داره. پسته از نظر ظاهری در انواع مختلفی در بازار عرضه می‌شه که در ادامه به معرفی اون‌ها می‌پردازیم:

پسته بادامی

نوع پسته بادامی با شکلی بیضی یا بادامی و یه برش قرمز V شکل در قسمت داخلی یکی از انواع پسته رو شامل می‌شه. این نوع پسته معمولا بزرگ‌تر از پسته فندقیه و طعمی ملایم و عطری خوشبو داره. بادامی به‌دلیل کیفیت بالا و طعم بی‌نظیر، طرفداران بسیاری رو در بازار جهانی به خودش اختصاص داده.

پسته فندقی

پسته فندقی ظاهری کوچک‌تر و گردتر نسبت به پسته بادامی داره. قسمت مغز داخلی این نوع پسته به رنگ قهوه‌ای متمایله. این نوع پسته در بازار جهانی طرفداران بسیاری داره و به کشورهای بسیاری صادر می‌شه. از پسته فندقی معمولا در تولید شیرینی‌ها، بستنی و سایر محصولات غذایی استفاده می‌شه. این نوع مغز به‌دلیل ریزبودن، مقرون به‌صرفه‌تر و اقتصادی‌تر از دیگر انواع پسته به‌شمار می‌ره.

نتیجه گیری

پسته به‌عنوان یکی از مغزهای مفید، می‌تونه فواید بسیاری برای بدنتون داشته باشه. به خواص پسته و همین‌طور مضرات اون در این مطلب پرداختیم. شما می‌تونین با مصرف مداوم و منظم این مغز از تاثیرات شگفت‌انگیز اون بهره‌مند بشین. کافیه مرغوب‌ترین و باکیفیت‌ترین مغز پسته رو از فروشگاه آنلاین آجیل ناتژی خریداری کنین و از طعم بی‌نظیر و خواص بی‌شمار اون لذت ببرین.

برچسب‌ها: