قهوه روبوستا یکی از نژاد های پرطرفدار و کافئین بالای قهوه است که با طعمی تلخ و قوی شناخته میشود. قهوه روبوستا همچنین قیمت کمتری نسبت به عربیکا دارد که به خاطر کشت آسان تر ان است.
در این مقاله طرز تهیه قهوه روبوستا را به چندین روش مختلف آموزش میدهیم؛ مثل طرز تهیه قهوه روبوستا با فرنچ پرس، موکاپات، اسپرسوساز و …
برای تهیه این قهوه اولین چیزی که نیاز دارید پودر قهوه با آسیاب مناسب با قهوه ساز خودتان است. با کلیک روی لینک (خرید قهوه روبوستا باندولینی) میتوانید قیمت و مشخصات آن را بررسی و اقدام به سفارش کنید.
همانطور که گفتیم طرز تهیه قهوه روبوستا بستگی به قهوه ساز شما دارد و در ادامه روش دم کردن آن را با فرنچ پرس، موکاپات، اسپرسوساز ها و… آموزش میدهیم.
سعی کنید از قهوه تازه و رست مدیوم تو دارک و با کیفیت بالا برای دم کردن قهوه روبوستا استفاده کنید تا از طعم ان را بیشتر لذت ببرید. همچنین قهوه روبوستا قهوه کافئین بالا است و انرژی زیادی دارد پس سعی کنید قبل از عصر آن را بنوشید تا شب؛ خواب راحتی داشته باشید.
برای تهیه قهوه روبوستا با فرنچ پرس، ابتدا دانههای قهوه روبوستا را با آسیاب قهوه به اندازهای متوسط تا درشت آسیاب کنید. آسیاب باید به گونهای باشد که دانهها نه خیلی ریز و نه خیلی درشت باشند؛ چیزی شبیه دانههای نمک دریا. سپس آب را در قوری جوش آورده و بگذارید حدود 30 ثانیه تا یک دقیقه خنک شود. دمای مناسب برای تهیه قهوه حدود 90-95 درجه سانتیگراد است.
پودر قهوه را به فرنچ پرس اضافه کنید. آب جوشیده را به آرامی بر روی پودر قهوه بریزید تا تمام پودرها خیس شوند. ابتدا کمی آب بریزید و بگذارید قهوه به مدت 30 ثانیه شکوفه کند. سپس باقیمانده آب را به آرامی اضافه کنید. درب فرنچ پرس را بگذارید و بگذارید قهوه حدود 4 دقیقه دم بکشد. این زمان برای عصاره گیری عطر و طعم قهوه عالی است.
پس از گذشت 4 دقیقه، به آرامی فیلتر فرنچ پرس را فشار دهید تا پودر قهوه به ته فرنچ پرس برود.
به همین راحتی و در طول 5 دقیقه با فرنچ پرس قهوه روبوستا را دم میکنید.
میتوانید آن را به تنهایی یا با شیر و شکر نوش جان کنید. قهوه روبوستا طعمی تلختر و کافئین بیشتری نسبت به قهوه عربیکا دارد. اگر طعم قوی قهوه روبوستا را نمیپسندید، میتوانید آن را با قهوه عربیکا ترکیب کنید. دقت کنید که دمای آب خیلی بالا نباشد، زیرا میتواند باعث تلخی بیشتر قهوه شود.
برای تهیه قهوه روبوستا با موکاپات نیز به پودر قهوه مناسب موکاپات احتیاج دارید. میتوانید با کلیک روی آن اقدام به خرید کنید تا با آسیاب مناسب برایتان ارسال شود.
ابتدا دانههای قهوه روبوستا را با آسیاب قهوه به اندازهای که برای موکاپات مناسب باشد، آسیاب کنید. اندازه آسیاب باید متوسط باشد؛ چیزی بین قهوه ترک و قهوه فرنچ پرس.
سپس، مخزن آب موکاپات را با آب سرد پر کنید تا جایی که به سوپاپ اطمینان برسد. آب نباید از سوپاپ اطمینان بالاتر برود.
سبد فیلتر موکاپات را با پودر قهوه پر کنید. مطمئن شوید که سطح قهوه صاف است و فشار ندهید. سپس، سبد فیلتر را در مخزن آب قرار دهید.
بخش بالایی موکاپات را روی بخش پایینی پیچ کنید و مطمئن شوید که محکم بسته شده است. حالا موکاپات را روی حرارت متوسط قرار دهید. منتظر بمانید تا آب در مخزن پایین به جوش بیاید و از میان پودر قهوه بگذرد و عصاره گیری را انجام دهد.
هنگامی که صدای پرت پرت شنیدید و جریان قهوه کند شد، موکاپات را از روی حرارت بردارید.
قهوه ای که با موکاپات درست میکنید طعم تلخی خواهد داشت؛ اگر طعم تلخ را دوست ندارید میتوانید ترکیباتی مثل قهوه 50 درصد روبوستا را امتحان کنید.
برای تهیه قهوه روبوستا با استفاده از اسپرسوساز، ابتدا دانههای قهوه روبوستا را با آسیاب قهوه به اندازهای که برای اسپرسوساز مناسب است، آسیاب کنید. اندازه آسیاب باید تقریباً به اندازه دانههای شکر باشد. اسپرسوساز را روشن کرده و بگذارید دما آب بالا بیاید. این کار معمولاً چند دقیقه طول میکشد.پرتافیلتر (portafilter) را از دستگاه جدا کرده و تمیز کنید. حدود 18-20 گرم قهوه آسیاب شده را برای یک شات اسپرسو دبل درون پرتافبلتر پر کنید. از تمپر قهوه (tamper) برای فشردن قهوه استفاده کنید.
قهوه را باید به طور یکنواخت و با فشار مناسب فشرده کنید. پرتافیلتر را در جای خود قرار داده و محکم ببندید. دکمه اسپرساز را فشار دهید تا عصاره گیری آغاز شود.تایم عصاره گیری قهوه چیزی بین 25 تا 32 ثانیه است. اگر زمان استخراج کمتر یا بیشتر از این مقدار است، میتوانید اندازه آسیاب یا فشار فشرده سازی قهوه(تمپ کردن)را تغیر دهید. اسپرسو آماده شده را در فنجان ریخته و بلافاصله سرو کنید. دمای آب باید حدود 90-96 درجه سانتیگراد باشد. اگر اسپرسوساز شما دارای کنترل دما و فشار است، میتوانید تنظیمات دقیقتری انجام دهید تا به بهترین نتیجه برسید.طرز تهیه قهوه روبوستا با اسپرسوساز به همین راحتی بود. اگر حس میکنید طعم قهوه بیش از حد تلخ است؛ تایم عصاره گیری را کمتر کنید.
برای تهیه قهوه روبوستا با استفاده از جذوه (که به آن قهوه ترک نیز میگویند)، این موارد را آماده کنید:
– دانه های قهوه روبوستا یا پودر قهوه روبوستا
– آب
– شکر (اختیاری)
ابزارهای لازم:
– جذوه (قهوهجوش ترک)
– آسیاب قهوه(اگر از دانه قهوه استففاده میکنید)
– قاشق چایخوری
– فنجان قهوه
مراحل تهیه قهوه روبوستا را به ترتیب زیر انجام دهید:
1. آسیاب کردن قهوه:
– دانههای قهوه روبوستا را با آسیاب قهوه به صورت بسیار ریز (تقریباً مانند پودر) آسیاب کنید.
2. چه مقدار آب؟
– برای هر فنجان قهوه، یک فنجان آب سرد را در جذوه بریزید. میتوانید از فنجانی که قرار است قهوه را در آن سرو کنید، برای اندازهگیری استفاده کنید.
3. اضافه کردن قهوه:
– برای هر فنجان قهوه، یک قاشق چایخوری پر از قهوه آسیاب شده را به آب درون جذوه اضافه کنید. اگر قهوه شیرین دوست دارید، میتوانید به هر فنجان یک قاشق چایخوری شکر نیز اضافه کنید.
4. هم بزنید:
– قبل از قرار دادن جذوه روی حرارت، مواد را خوب مخلوط کنید تا قهوه و شکر در آب حل شوند.
5. گرم کردن قهوه:
– جذوه را روی حرارت ملایم قرار دهید. به آرامی حرارت دهید تا قهوه شروع به جوشیدن کند. دقت کنید که قهوه نباید به جوش کامل برسد؛ به محض بالا آمدن کف روی قهوه، آن را از روی حرارت بردارید.
6. جدا کردن کف:
– مقداری از کف روی قهوه را با قاشق برداشته و در فنجانها بریزید.
7. ادامه دادن به گرم کردن:
– جذوه را دوباره روی حرارت قرار دهید و بگذارید قهوه دوباره بالا بیاید. دوباره به محض بالا آمدن کف، جذوه را از روی حرارت بردارید. این کار را دو تا سه بار تکرار کنید.
تهیه قهوه روبوستا با جذوه که همان قهوه ترک است؛ غلظت بالا و طعم جالبی خواهد داشت و بسیار آسان است.
همان طور که در تیتر قبل خواندید؛ طرز تهیه قهوه روبوستا بدون دستگاه و با جذوه و یا فرنچ پرس قابل انجام است و بسیار ساده و خوشمزه است؛ برای تهیه آن همچنین میتوانید از جزوه نیز استفاده کنید که قهوه ی حاصل قهوه ترک نام دارد. در ادامه همه این موارد را آموزش میدهیم.
برای تهیه قهوه روبوستا بدون دستگاه پیشنهاد ما فرنچ پرس، موکاپات، و جذوه است. تمامی این موارد قیمت پایینی دارند و عصاره خوبی میگیرند؛ هرچند اسپرسوساز ها قهوه ای غلیظ تر و با کیفیت تر دم میکنند.
از آنجایی که روش دم کردن این قهوه را با موکاپات، فرنچ پرس و… در تیتر قبل بررسی کردیم؛ در ادامه نحوه دم کردن قهوه روبوستا با قهوه جوش را آموزش میدهیم:
برای تهیه قهوه روبوستا با استفاده از قهوه جوش؛ پودر قهوه روبوستا، آب، قاشق و قهوه جوش را آماده کنید و مراحل زیر را دنبال کنید.
در ابتدا پودر قهوه شما باید آسیاب ریز داشته باشد تا دم کردن آن به درستی انجام شود.
برای هر فنجان قهوه، یک فنجان آب سرد را در قهوهجوش بریزید. از فنجانی که قرار است قهوه را در آن سرو کنید، برای اندازهگیری استفاده کنید.
– برای هر فنجان قهوه، یک قاشق چایخوری پر از قهوه آسیاب شده را به آب درون قهوهجوش اضافه کنید. اگر قهوه شیرین دوست دارید، میتوانید به هر فنجان یک قاشق چایخوری شکر نیز اضافه کنید.
قبل از قرار دادن قهوهجوش روی حرارت، مواد را خوب هم بزنید تا قهوه و شکر (اگر میخواهید قهوه شیرین باشد) در آب حل شوند.
قهوهجوش را روی حرارت ملایم قرار دهید. به آرامی حرارت دهید تا قهوه شروع به جوشیدن کند. دقت کنید که قهوه نباید به جوش کامل برسد؛ به محض بالا آمدن کف روی قهوه، آن را از روی حرارت بردارید.
قهوه جوش را دوباره روی حرارت قرار دهید و بگذارید قهوه دوباره بالا بیاید. دوباره به محض بالا آمدن کف، قهوهجوش را از روی حرارت بردارید. این کار را دو تا سه بار تکرار کنید.
همانطور که خواندید طرز تهیه قهوه روبوستا با قهوه جوش از راحت ترین روش های دم کردن قهوه میباشد.
قهوه روبوستا خوب و با کیفیت ویژگی هایی مثل طعم تلخ و قوی، کافئین بالا، مقاومت بیشتر در برابر آفت ها و … دارد. همچنین در کل قهوه روبوستا قیمت کمتری نسبت به عربیکا دارد.
قهوه روبوستا معمولاً دارای طعم تلخ است که با قهوه عربیکا که ترش تر است کمی تفاوت دارد. این ویژگی به دلیل کافئین زیاد و دیگر مواد تلخ موجود در آن است.
قهوه روبوستا دارای مقدار بیشتری کافئین نسبت به قهوههای دیگر مانند عربیکا است. این ویژگی آن را برای دوستداران قهوه های قوی جذاب میکند.
ورزشکاران و بدنسازان، دانشجو ها و افرادی که فعالیت بالایی دارند این نژاد از قهوه را بیشتر میپسندند.
در واقع یکی از دلایل قیمت پایین تر قهوه روبوستا نسبت به عربیکا این است که مقاوت بالاتری نسبت به حشرات و آفات دارد و در مناطق متنوع تری میتوان ان را کشت کرد.
قهوه روبوستا به طور کلی به دلیل بهرهوری بالا و قابلیت کاشت در مکانهای مختلف، هزینه تولید کمتری دارد که این موضوع میتواند به فروشندگان و مصرف کنندگان قهوه که به دنبال قهوه ارزانتر هستند کمک کند.
در کل قهوه ای کع ایتفاده میکنید باید تازه باشد و از زمان آسیاب ان بیشتر از یک 20 روز نگذشته باشدغ پس سعی کنید یک آسیاب قهوه تهیه کنید و قهوه روبوستا را قبل از دم کردن آسیاب کنید.
قهوه روبوستا جدا از طعم تلخ و قوی و رایحه بی نظیر؛ فواید زیادی مثل محافظت از کبد، پیشگیری از بیماری های قلبی، کاهش ریسک سرطان و بهبود حافظه و عملکرد مغز دارد.
البته در مقدار مصرف قهوه روبوستا زیاده روی نکنید چرا که کافئین بالا میتواند منجر به علائمی مثل اضطراب شود.
قهوه روبوستا مانند سایر انواع قهوه، حاوی مقدار زیادی آنتیاکسیدانها مانند اسید کلوروژنیک، کافئیک اسید و آنتیاکسیدانهای دیگر است. آنتیاکسیدانها موجود در قهوه میتوانند در مقابله با آسیبهای اکسیداتیو در بدن مفید باشند و به حفظ سلامتی اعضای مختلف بدن کمک کنند.
با توجه به محتوای بالای کافئین، قهوه روبوستا میتواند به عنوان یک منبع قوی از انرژی و انگیزه برای بیشتر کارها و فعالیتهای روزمره مورد استفاده قرار گیرد. مصرف معقول قهوه میتواند تمرکز را افزایش دهد و کارایی را بهبود بخشد.
برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف معتدل قهوه میتواند به پیشگیری از برخی از بیماریهای قلبی عروقی مانند ایسکمی قلبی کمک کند. این اثر به دلیل افزایش برخی فراوانیهای خونی مثبت مانند آنتیاکسیدانها و آمینو اسیدها در قهوه امکانپذیر است.
برخی مطالعات نشان دادهاند که مصرف معتدل قهوه میتواند به حفظ سلامت کبد کمک کند و احتمال ابتلا به بیماریهای کبدی مانند چربی غیرالکلی و کبد چرب را کاهش دهد.
برخی تحقیقات نشان دادهاند که مصرف قهوه میتواند به کاهش خطر برخی از انواع سرطانهای از جمله سرطان پوستی، سرطان پستان و سرطان روده کمک کند. آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه میتوانند از آسیبهای اکسیداتیو در سلولهای بدن جلوگیری کنند.
نوشیدن قهوه عملکرد مثبتی روی حافظه دارد. کافئین و آنتیاکسیدانهای موجود در قهوه میتوانند عملکرد مغز را بهبود بخشند و از افت توانایی های شناختی جلوگیری کنند.
همانطور که میدانید قهوه تاثیرات ضد التهابی دارد و به کاهش التهابهای مزمن در بدن کمک کند که میتواند به حفظ سلامتی عمومی کمک کند.
قهوه روبوستا مانند هر نوع قهوه دیگری، چون حاوی کافئین است؛ در مصرف بیش از اندازه عوارضی مثل تپش قلب و اضطراب را تشدید میکند. میزان کافئین قهوه روبوستا دوبرابر عربیکا است پس در مقدار مصرف آن زیاده روی نکنید.
افزایش ضربان قلب، اضطراب و تحریک اختلالات خواب، عوارض گوارشی مانند سوزش معده یا اسهال، افزایش ادرار اختلالات قلبی مانند فشار خون بالا و … از جلمه عوارض مصرف زیاد قهوه روبوستا هستند.
اگر کافئین بالا استرس و اظطراب را در شما تشدید میکند قهوه دی کف یا قهوه عربیکا را امتحان کنید.
فروشگاه قهوه باندولینی؛ امکان خرید اینترنتی انواع قهوه مثل قهوه روبوستا را با کیفیت بالا و آسیاب تازه فراهم کرده و میتوانید آن را با آسیاب های مختلف سفارش دهید تا در طی 2 الی 3 روز کاری برایتان ارسال شود
لازم به ذکر است قهوه شما پس از ثبت سفارش آسیاب میشود تا قهوه کهنه و بد طعم نشود.
در این مقاله طرز تهیه قهوه روبوستا با انواع قهوه ساز ها و همچنین بدون دستگاه را اموزش دادیم. این نژاد قهوه انرژی زیادی دارد و اغلب افرادی که به قهوه عادت دارند از آن استفاده میکنند.
سعی کنید در مصرف قهوه محصوصا روبوستا زیاده روی نکنید و بیشتر 3 فنجان از آن در روز ننوشید.
همچنین فواید و عوارض آن را خواندید و با ویژگی هایش آشنا شدید.