نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

نیروی هوایی عربستان وابسته به غرب بوده و هیچ بویی از خودکفایی نبرده است. همیشه دلار های نفتی عربستان بوده که این نیرو را سرپا نگه داشته است. کشورهای های غربی هم از فروش تسلیحات نظامی سودهای کلانی را به جیب زده اند.

 

اما نکته اینجاست که عربستان در طول این مدت توانسته تسلیحات فراوانی را خریداری کند و ما قصد داریم شما را با برخی از انها آشنا کنیم.

 

تاریخچه

RSAF(نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی) در اواسط دهه ۱۹۲۰ به کمک انگلیسیها تشکیل شد. این نیرو از سال ۱۹۵۲ شروع به دریافت کمکهای فنی و نظامی از ایالات متحده کرد.

 

نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

نشان نیروی هوایی عربستان

 

توان رزمی فعلی

نیروی هوایی عربستان عمدتا به تجهیزات غربی تجهیز شده است. بزرگترین تامین کننده های تسلیحات عربستان، آمریکا و بریتانیا هستند. هر دو کشور مزبور در آموزش پرسنل نیروی هوایی عربستان نقش دارند. فرانسه در رده بعدی از لحاظ تامین تجهیزات نیروی هوایی عربستان، قرار می گیرد.

 

بر اساس استاندارد های خاورمیانه ای، نیروی های مسلح عربستان نسبتا کوچک هستند، اما قدرت این ارتش نه در برتری عددی بلکه در بهره گیری از تکنولوژی پیشرفته است. به همین دلیل است که نیرو های مسلح عربستان همواره در حال نوسازی مداوم هستند.

 

از نظر تجهیزات به عقیده بسیاری این نیرو از نظر تکنولوژی تجهیزاتش در منطقه خاورمیانه (بعد از اسرائیل) حرف اول را می زند. در حال حاظر ستون فقرات نیروی هوایی عربستان را ۱۵۰ فروند اف ۱۵ ایگل (۵۷ فروند از نسخه شکاری C، بیست و پنج فروند از نسخه آموزشی دو کابینه D و ۷۲ فروند از نسخه ضربتی S) و ۱۱۲ فروند تورنادو (۸۷ فروند نسخه ضربتی و ۲۵ فروند نسخه شکاری) تشکیل می دهند.

 

نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

F-15 نیروی هوایی عربستان

نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

 تورنادوی نیروی هوایی عربستان

 

 توان آموزشی نیروی هوایی عربستان را هواپیماهای PC9، هاوک، F-15D و F-5F تامین میکنند.هواپیمای C-130 ستون فقرات ترابری نیروی هوایی عربستان را تشکیل می دهد. اخیرا هواپیمای Casna 225 به عنوان مکمل C-130 های این نیرو خریداری شده است.

نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

هواپیمای آموزشی BAE Hawk نیروی هوایی سلطنتی عربستان

 

توان شناسایی نیروی هوایی سلطنتی عربستان توسط هواپیما های RF-5 تامین می شود.E 3A نیز نقش هواپیما کنترل و هشدار زود هنگام را دارد.

نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

E 3A  نیروی هوایی عربستان

خریدهای اخیر و برنامه های آینده

نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی بر اساس برنامه عظیم تسلیحاتی الیامه که قراردادش با بریتانیا بسته شده است،۷۲ فروند یوروفایتر تایفون را به ارزش کلی ۴.۴۳ میلیارد پوند از بریتانیا خریده است.۲۶ فروند آنها تا به حال تحویل داده شده و بقیه نیز در عربستان تولید خواهند شد. البته احتمال سفارش تعداد بیشتری از این جنگنده وجود دارد. این جنگنده ها جایگزین نسخه های شکاری تورنادو و باقیمانده F-5 Tiger II های این نیرو خواهند شد. عربستان با خرید تایفون دارای یکی از پیشرفته ترین جنگنده های منطقه خاورمیانه شد.

 

نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

یوروفایتر تایفون نیروی هوایی عربستان

در دسامبر ۲۰۰۶ اعلام شد که دولت عربستان سعودی در حال مذاکره با فرانسه بر سر خرید ۳۶ فروند جنگنده رافال است. این جنگنده ها چند منظوره هستند و توان ضربتی و ضد کشتی بالایی دارند و می توانند کامل کننده ناوگان تایفونهای نیروی هوایی عربستان باشند.

 

در سال ۲۰۰۷ عربستان با اعطای حدود ۱۰۰ میلیون دلار به شرکت BAE سیستمز،۸۴  فروند از تورنادوهای خود را (نسخه ضربتی) بهسازی کرد.

 

شرکت EADS-Northroup در سال ۲۰۰۸ اعلام کرد که عربستان خواهان خرید ۳ فروند A-330 MRTT شده که نقش سوخترسان هوایی/ترابری دارند. مقامات سعودی اعلام کرده اند که اگر کارایی این هواپیما خوب باشد، سفاش خود را به ۶ فروند افزایش خواهند داد.

 

نیروی هوایی عربستان سعودی را بیشتر بشناسید !

یک تصویر گرافیکی یک فروند A-330 MRTT عربستانی را در حال سوخترسانی به تورنادو ها و تایفون های این نیرو به تصویر کشیده است.

 

در ۱۲ اوت ۲۰۰۹ گزارش داده شد که عربستان از شرکت آمریکایی بویینگ در خواست کرده که ناوگان E3A این نیرو را بهسازی کند.

 

چندی پیش خبرهایی از قرارداد عظیم نظامی آمریکا و عربستان که هدف آن تجهیز عربستان به مدرنترین بالگردها و هواپیما های آمریکایی است، منتشر شد.

 

بر اساس این قرارداد ۸۴ جنگنده ضربتی F-15 SA به نیروی هوایی عربستان برای جایگزینی F-15S ها عرضه خواهد شد. همچنین F-15 C/D عربستان با رادار های AESA با پردازش الکترونیکی فعال  AN/APG_68v5(با برد ۲۴۰ کیلومتر) و دیگر تجهیزات الکترونیکی جدید بهسازی می شوند. به علاوه، بر اساس این قرارداد ۷۰ فروند بالگرد مدرن UH-60M بلک هاوک و ۶۰ بالگرد تهاجمی AH-64D لانگبو آپاچی به هوانیروز عربستان تحویل خواهد شد. ارزش این قرارداد بین ۳۰ تا ۶۰ میلیارد دلار آمریکا ارزیابی می شود.

 

 

لیست هواگرد های نیروی هوایی سلطنتی عربستان سعودی:

 

نوعسازندهوظیفهتعدادتوضیحات
آگوستا بل as 61ایتالیاهلیکوپتر ترابری۳پرواز سلطنتی
ایرباس ۳۴۰فرانسهترابری۱پرواز سلطنتی
BAe Hawkبریتانیاآموزشی۵۰ 
بویینگ ۷۴۷آمریکاحمل و نقل VIP۲پرواز سلطنتی
PC 9سوییسآموزش ابتدایی۶۲آموزش ابتدایی
E 3 Sentryآمریکاآواکس۵در حال بروز رسانی
F-15 Eagleآمریکاشکاری رهگیر۸۲شامل ۲۵ فروند نسخه آموزشی دوکابینه D،قرار است مدرنازیسیون اساسی شوند.
F-15S Strike Eagleآمریکاضربتی۷۲بروزرسانی شده، قرار است با نمونه جدید F-15 SA جایگزین شود.
KE 3Aآمریکاسوخترسان هوایی۸با A330 MRTT جایگزین می شود
 Casna 225اسپانیاترابری۲۷ 
یوروفایتر تایفونبریتانیاشکاری رهگیر۲۶۷۲ فروند سفارش داده شده، شاید برای جایگزینی نسخه شکاری F-15 تعداد بیشتری سفارش داده شود.
C-130 Herculesآمریکاترابری۴۲ 
تورنادو ADSبریتانیاضربتی۸۷

۸۴ فروند در حال بروزرسانی

تورنادو ADVبریتانیاشکاری رهگیر۲۵با بیشتر شدن تعداد تایفون ها بازنشسته میشوند.
F-5 Tiger IIآمریکاجنگنده۱۱۰از خدمت کنار گذاشته شده، بیشتر در نقش آموزشی، تعداد محدود باقیمانده در خدمت با تایفون جایگزین خواهند شد.

 

شایان ذکر است که تمام بالگردهای ارتش عربستان تحت نظر نیروی زمینی در هوانیروز عربستان خدمت می کنند. از بالگرد های هوانیروز عربستان میتوان به بلک هاوک، آپاچی، میل ۲۴ هایند، میل ۱۷، ان اچ ۹۰ و کوگار اشاره کرد.

 

 

منبع: iranianwarior.blogfa.com