به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، مسئولان این سازمانها گفتند: معمر قذافی، رهبر لیبی، مبالغ نقدی هنگفتی در داخل بانك مركزی لیبی و دیگر بانكهای طرابلس دارد كه به رغم بلوكه كردن حسابهای بانكی دولت لیبی برای ادامه حملاتش علیه مخالفان از آن استفاده میكند.
یك مقام كه با دولت لیبی ارتباط دارد، گفت: از زمان آغاز اعتراضها و كشتار، برخی از این مبالغ به مقر معمر قذافی در باب العزیزیه در داخل طرابلس منتقل شده است.
این در حالی است كه سازمان اطلاعات آمریكا گفته كه نمیتواند این مساله را تایید كند.
اما یك مقام نزدیك به دولت لیبی گفته است كه احتمالا دهها میلیارد دلار در داخل لیبی به قذافی رسیده است.
به گفته این مسئولان سرهنگ قذافی طی سالهای اخیر در پی آغاز تحریمهای اقتصادی غرب علیه دولتش، یك حساب ذخیره در لیبی داشته است.
یك مقام نزدیك به دولت لیبی گفته است، حدود 3000 تا 4000 مزدور از مالی، نیجر و گروههای شورشی دارفور (جنبش عدالت و برابری) به لیبی آمدهاند و روزانه دولت حداقل 1000 دلار به آنها میدهد.
مسئولان سازمان اطلاعات معتقدند، سرهنگ قذافی این پولها را مخفی كرده بود.
از سوی دیگر، منابع لیبی كه در نشستی قبل از آغاز انتفاضه مردم لیبی در 17 فوریه شركت كرده بودند، گفتند: معمر قذافی صراحتا به آنها گفته بود كه تمایل دارد سیف الاسلام قذافی یك پست اجرایی را بر عهده بگیرد كه هیچ محدودیت زمانی نداشته باشد.
این افراد دریافته بودند كه تنها پستی كه در لیبی این شرایط را دارد پست رئیس جمهور است.
این منابع به الشرق الاوسط گفتند: قذافی اصلا به هشدارهای این افراد و خشم آنها از وضعیت نابسامان كشور توجهی نكرده بود.
به گفته منصور عطیه الحزوزی، عضو پارلمان لیبی، این نشست به طور محرمانه با حضور تعدادی از رهبران اجرایی و رهبران مردمی بعد از انقلاب مصر در چادر وی در مقرش در طرابلس برگزار شد.
الحزوزی گفت: هدف از این نشست گوش كردن به حرفهای مردم درباره اوضاع لیبی بود، اما قذافی به هیچ یك از سوالهای معترضان پاسخی نداد.
وی گفت: قذافی نسبت به سوق یافتن انقلاب تونس و مصر به لیبی هشدار داد.
یكی دیگر از حاضران این نشست گفته است، قذافی گفته بود: فرزندان من همواره تمایل دارند به كشورشان خدمت كنند و یكی از آنها سیف الاسلام است. وی را در پستی قرار دهید كه هیچ محدودیت زمانی نداشته باشد.
وی گفت: این اظهارات قذافی نشان داد كه وی به دنبال موروثی كردن قدرت در لیبی بوده است.