عسل: عسل خالص شفاف و روشن است و عطر خوبی دارد، برای مثال اگر مقداری از آن را بردارید، عسل كش میآید و به نازكی مو شده و هرگز از هم گسسته نمیشود.
مرغ: مرغ تازه بوی بدی نمیدهد و رنگ آن صورتی كمرنگ و گوشت آن سفت است. اگر گوشت مرغ به رنگ سفید باشد تازه نیست و آن را زیاد از حد در آب گذاشتهاند.
سیبزمینی: اگر سیبزمینی دارای جوانههای زیاد و پوست سبزرنگ است از خرید آن خودداری كنید. سیبزمینی سالم باید پوستش سفت و محكم باشد.
بادنجان: بادنجان خوب دارای پوست تیره و براق است و مغزی سفید و كم تخم دارد.
فلفل دلمهای: بدنه فلفل دلمهای تازه، صاف، سفت و آبدار است و نرمی پوست آن نشانه ماندگی و پژمردگی است.
بامیه: بامیه جوان، ریز و به رنگ روشن و بامیههای پیر، درشت، چوبی و خشن هستند. در هنگام خرید دقت كنید كه فقط بامیههای جوان را جدا كنید.
غذای خوشمزه
اگر میخواهید غذای شما خوشمزه شود، باید به نكتههایی توجه داشته باشید، شاید این نكات بسیار ساده باشند اما در عین سادگی، غذای شما را خوشمزه میكنند.
برای خوشمزهتر شدن خورش قرمه سبزی به جای آب از آب قلم گوساله استفاده كنید. خورش قورمهسبزی به زمان پخت زیاد با دمای خیلی كم احتیاج دارد تا كاملا جا بیفتد و روغن بیندازد. بهتر است برای پخت از آرامپز استفاده كنید. همچنین برای لعابدار شدن، خورش از اسفناج نیز در سبزی قرمهسبزی استفاده كنید.
بهترین زمان برای اضافه كردن آبلیمو به خورش زمانی است كه زیر اجاق را تازه خاموش كردهاید زیرا اگر آبلیمو در خورش جوش بخورد، رنگ خورش برمیگردد و زیبایی خود را از دست میدهد.
اگر خورش شما سوخت به هیچوجه داخل آن آب نریزید، بلكه قسمتهای سالم خورش را به ظرف دیگری انتقال دهید سپس مقداری آب گرم، نمك، روغن و ادویه به آن اضافه كنید.
اگر خورش شما شور شد، سیبزمینی را پوست كنده و به دو نیم تقسیم كنید و در خورش بیندازید تا كمی بجوشد چرا كه سیبزمینی شوری غذا را به خود میگیرد.
برای نرم شدن گوشت و مرغ آن را در مخلوطی مساوی از سركه و روغن به مدت دو ساعت قرار دهید. همچنین برای پختن گوشت سفت مقدار بسیار كمی جوش شیرین به آب آن اضافه كنید. برای از بین بردن بوی بد گوشت و مرغ در هنگام پختن به آن چند حبه سیر، كرفس، هویج درسته یا خرد شده اضافه كنید. هنگامی كه میخواهید مرغ منجمد را ذوب كنید، آن را درون آب نمك سرد قرار دهید. این كار باعث میشود خون باقی مانده در آن خارج شود و گوشت سفیدتر و پاكیزهتر شود.
برای اینكه قارچ در زمان سرخ شدن سیاه و از جلوه آن كم نشود، چند قطره آبلیمو به آن اضافه كرده و بعد با شعله زیاد آن را تفت دهید. قارچها برای پخته شدن احتیاج به زمان كمی دارند.
نگهداری موادغذایی
برای نگهداری غوره آن را داخل شیشهای بریزید و رویش را با آبغوره یكساله بپوشانید، در شیشه را محكم ببندید و در یخچال نگهداری كنید یا آبغوره را در شیشههای كوچك بریزید و پس از باز كردن هر شیشه آن را سریع مصرف كنید.
پیش از گذاشتن هویج در یخچال، سر هویجها را ببرید و آنها را در سبدی قرار دهید تا خشك و پلاسیده نشوند.
حبههای سیر را بستهبندی كرده فریز كنید و هنگام مصرف پوست آنها را كنده و قبل از این كه یخشان باز شود آنها را خرد كنید.
چای رادر داخل ظرف دربسته نگهداری كنید و اگر از پاكت چای استفاده میكنید سرپاكت را ببندید و داخل كیسه پلاستیكی قرار دهید سپس در كیسه را محكم گره بزنید تا عطر چای باقی بماند.
برای اینكه رب گوجهفرنگی تا مدتها تازه و خوشرنگ باقی بماند هنگامی كه رب را در ظرف میریزید، روی آن كمی روغن بریزید تا هوا به رب نرسد، بعد ظرف را در یخچال قرار دهید. همچنین رب گوجه را در مكان خنك یا داخل یخچال نگهداری كنید.
نكات كوتاه خانهداری
اگر قبل از كوبیدن میخ به دیوار، میخ را كاملا چرب كنید با اولین ضربات چكش، میخ به آسانی در دیوار فرو خواهد رفت.
میلههای كاموا را پس از كج شدن دور نیندازید بلكه مدت كوتاهی در محلول سركه داغ قرار دهید تا نرم شوند، پس از نرم شدن آنها را به آسانی و با دقت صاف كنید و برای سفت شدن مجدد، میلهها را در آب یخ یا در یخچال قرار دهید.
هنگامی كه تابه، روی اجاقگاز به دلایل مختلف آتش گرفت، در این صورت شما به جای اینكه سعی كنید با فوت كردن یا ریختن آب، آتش را خاموش كنید، فورا یك سینی را روی تابه بگذارید تا پس از اتمام اكسیژن، آتش خاموش شود.
اگر درون قالبهای یخ، آبگرم بریزید، تكه یخهای مقاومتری به دست خواهید آورد.
برطرف كردن برق لباس!
برای جلوگیری از برق افتادن لباس همیشه باید آرام، اتو بزنید. روی لباسها، یك پارچه نازك انداخته و سپس اتو كنید همچنین در صورت برق افتادن لباس میتوانید با یك پارچه نمدار برق آن را برطرف كنید.
به یاد داشته باشید كه معمولا لباسهای تیرهرنگ پس از مدتی استفاده و به كار بردن اتوی داغ برق میاندازد و لباس، كهنه به نظر میرسد. برای رفع این عیب یك حوله نخی را در سركه ولرم فرو كنید و سپس بیرون آورده و خوب فشار دهید و آن را محكم به نقطهای از لباس كه برق افتاده بمالید، برق لباس برطرف خواهد شد.
نظافت منزل
برای نظافت سنگ ابتدا گرد و غبار آن را با پارچه پاك كنید، سپس از آب ولرم و پودر صابون استفاده كنید. همچنین برای شستشوی سنگ مرمر از اسیدها استفاده نكنید. لكههای سنگ مرمر را با پارچه آغشته به آب اكسیژنه پاك كنید و از روغنهای مخصوص سنگ مرمر برای براق نمودن و جلای آن استفاده كنید. هرگز ظروف گرم یا اتوی داغ روی سنگ مرمر نگذارید.