مهمترین مطالب مطرح شده در این برنامه به این شرح است:
– پخش کلیپ شامل تصاویر مختلف از برنامه های روحانی از دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکنون .
– آغاز گفتگوی ویژه با رئیس جمهور
– در این مصاحبه تلویزیونی زنده سه مجری حضور دارند و سؤوالاتی را در حوزه های مختلف مطرح می کنند.
مهمترین سخنان رئیس جمهور در این مصاحبه:
اولین مشکل، نبود کالاهای اساسی
– نخستین روزهای بعد از انتخابات ، اولین مشکل ، مشکل شرایط کالاهای اساسی در کشور بود . من فکر می کردم که حداقل انبارهای کشورهای از کالاهای اساسی برای سه چهار ماه کافی باشد ولی اینگونه نبود. این گزارش قبل از مراسم تحلیف به دستم رسید و آن حاکی از کمبود کالاهای اساسی در کشور از جمله مشکل کمبود گندم بود. همچنین در ان روزها گزارشی بدستم رسید که فقط در یکی از استانهای کشور در سیلوها برای 3 روز مصرف مردم گندم موجود است.
خزانه خالی
– مسئله دوم بعد از شروع کار دولت در مرداد ماه اتفاق افتاد که من تعبیر خزانه خالی را در سخنرانی خود بکار بردم. 210 هزار میلیارد تومان سالانه باید در خزانه موجودی داشته باشیم به عبارتی ماهیانه 17 هزار و 500 میلیارد تومان باید دولت درآمد داشته باشد تا بتواند سالانه 210 هزار میلیارد تومان ذخیره کند.
– در مردادماه امسال و بخصوص 12 مرداد که من کار خود را شروع کردم موجودی خزانه دولت 1280 میلیارد تومان بود. در پایان مرداد ماه باید حقوق کارمندان را پرداخت می کردیم. حقوق کارمندان 7500 میلیارد تومان بود و از این مبلغ تنها 2870 میلیارد تومان بیشتر در خزانه موجود نبود یعنی بیش از 4060 میلیارد تومان باید از بانکها قرض می گرفتیم که تنها فقط بتوانیم حقوق کارمندان را پرداخت کنیم. فقط در مردادماه دولت برای پرداخت حقوق کارمندان 4060 میلیارد تومان بدهکار شد.
تورم و بدهی
– در تورم نقطه به نقطه شهریور ماه گذشته 43 درصد بود که این رقم در مهر ماه گذشته به 36 درصد رسید.
– تلاش می کنیم تا پایان سال آینده تورم به 25 درصد برسد.
– سعی می کنیم تورم تا پایان سال به 35 درصد برسد.
– در 8 سال گذشته مجموع 600 میلیارد دلار بابت فروش نفت و گاز درآمد داشت. دولت 8 سال گذشته ، پول دارترین دولت بود و متاسفانه بدهکارترین دولت بود.
– 74 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به سیستم بانکی
بدهی دولت به صندوق های بازنشستگی 60 هزار میلیارد تومان
بدهی دولت به پیمانکاران و بخش خصوصی 55 هزار میلیارد تومان
کل بدهی دولت بیش از 200 هزار میلیارد تومان است.
– در 8 سال گذشته 211 هزار میلیارد تومان تعهدات دولت در سفرهای استانی بوده است که تنها 32 درصد انجام شده است و 68 درصد برای دولت بعدی باقی مانده است. همچنین 30 درصد تسهیلات وعده داده شده عملی شده و 70 درصد باقی مانده است. یعنی 16 سال طول می کشد تا تمامی تعهدات و تسهیلات
– 400 هزار میلیارد تومان تعهد دولت قبل برای دولت جدید در بخش عمرانی است.
– در 8 سال گذشته نقدیندگی در کشور 7 برابر شد. بخشی از این نقدینگی مربوط به بدهی دولت به سیستم بانکی است.
– این شرایطی بود که از لحاظ اقتصادی کشور را تحویل گرفتیم، شرایط کشور رکود تورمی بود، ما در سالهایی بودیم که رکود داشتیم، تولید رشد کافی نداشتیم مثلا در سال 65 رشد منفی 9 بوده ولی در عین حال همان سال که رشد منفی بوده، تورم ما 23 درصد بوده است. وی افزود: یک سال هم تورم بالا داشتیم مثلا در سال 74 حدود 49 درصد تورم داشتیم اما در عین حال رشد هم 3 درصد بوده است اما اینکه تورم بالای 40 درصد و رشد هم منفی (رکود) باشد، در سال 91 اتفاق افتاد، در سال 91 منفی 5 و 8 دهم رشد داشتیم و تورم هم در زمانی که تحویل گرفتیم بالای 40 درصد بود.
یارانه ها
– دولت برای پرداخت یارانه ها ماهانه باید 3500 میلیارد تومان بپردازد.
– دولت برای اقشار کم درآمد تا پایان سال دو بسته کالایی ارائه می شود.
– دولت تصمیم گرفت برای دانش آموزان از کلاس اول تا نهم ، از ماه جاری، شیر رایگان توزیع می کند.
– شیوه و دهک بندی پرداخت یارانه ها در سال آینده تغییر می کند. مرحله دوم یارانه ها سال آینده اجرایی می شود.
ادامه دارد …